Mario De Mezzo acuzat de familia femeii moarte la Spitalul Slatina că le foloseşte tragedia în scop politic

Data:

Share post:

Geanina Joiţa, asistenta de la Spitalul Slatina a cărei mame a murit în weekend îi cere prefectului Mario De Mezzo să nu folosească politic tragedia familiei sale. Femeia spune că personalul medical a fost alături de ea şi de mama sa şi, în urmă cu mai mult timp, şi alături de tatăl său când a avut probleme medicale.

O pacientă în vârstă de 81 ani, internată în secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, a intrat în stop cardio-respirator, sâmbătă dimineaţă, în timp ce se afla în liftul care s-a blocat între etaje. Alături de pacientă se afla un medic, o asistentă și două infirmiere.

Geanina Joiţa, fiica pacientei, asistentă la Spitalul Slatina, îi cere prefectului Mario De Mezzo să dea dovadă de decenţă, după ce liberalul a stârnit un scandal mediatic, făcând acuzaţii nefondate şi diseminând informaţii false.

„Toată lumea a fost alături de ea şi alături de mine şi toţi au fost şi alături de tatăl meu, acum patru ani, când s-a operat de anevrism. Eu n-am ştiut, eu nu am treabă cu nimeni, să nu se folosească de mama mea cu politica lor. N-am nevoie. Eu vreau decât s-o iau, s-o îngrop creştineşte”, a declarat femeia.

Spital: Lucrurile au fost făcute ca la carte

Directorul medical al Spitalului Slatina, Florin Popa, a declarat că echipa de medici au aplicat toate procedurile, în momentul incidentului.

„La trei minute după ce s-a blocat liftul pacienta a intrat în stop. Era cu medic, asistenta și două infirmiere. Medicul, conform protocolului, a început manevrele de resuscitare: cu adrenalină, cu masaj cardiac, inclusiv au reușit să-i dea și un defibrilator. Din exterior a fost asistată de către medicul de gardă de la Cardiologie. Lucrurile au fost făcute ca la carte. Faptul că s-a întâmplat lucrul acesta în lift, s-a întâmplat. Dacă se întâmpla în salon era același protocol, tot la fel se proceda. La ora 8.01 s-a reușit deblocarea liftului. 33 de minute s-a stat în lift. S-a dus pacienta în Terapie. La ora 8.05 s-a constatat decesul în Terapie”, a declarat Florin Popa.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de spital, liftul are toate verificările la zi.

Poliţiştii au deschis o anchetă.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...