Mark Zuckerberg se pregăteşte de sfârşitul lumii în Hawaii. El şi-a construit un buncăr în insula Kauai

Data:

Share post:

Mark Zuckerberg, şeful Meta, construieşte un imens complex antiapocaliptic pe insula Kauai din Hawaii, în largul coastei Pacificului, relatează lefigaro.fr.

Clădirea, supranumită „Koolau Ranch”, ar urma să îl coste pe miliardarul american peste 250 de milioane de euro, ceea ce o va face unul dintre „cele mai scumpe proiecte personale de construcţie din istoria modernă”, după cum a subliniat recent New York Post.

La prima vedere, „Koolau Ranch” nu se deosebeşte prea mult de celelalte case de vis preferate de miliardari: uriaşă, proprietatea ar avea în jur de treizeci de dormitoare şi tot atâtea băi, toate în două vile cu o suprafaţă totală de 57.000 de metri pătraţi – cât un teren de fotbal. O altă clădire va dispune de o sală de sport, mai multe piscine, o saună, un jacuzzi şi un teren de tenis. Proprietatea este presărată cu case de oaspeţi: potrivit New York Post, Mark Zuckerberg a organizat deja două evenimente corporative acolo.

Dar cea mai interesantă – şi intrigantă – parte a casei se află în subteran. Potrivit publicaţiei de investigaţii Wired , care a efectuat o anchetă la faţa locului, Zuckerberg a făcut să fie construit acolo un buncăr uriaş de 464 m².. Totul a fost planificat astfel încât miliardarul şi familia sa să se poată refugia acolo în cazul unui dezastru apocaliptic: adăpostul este capabil să se alimenteze singur cu electricitate, dar şi cu apă, datorită unei cisterne gigantice de 17 metri înălţime şi 6 metri lăţime. Întregul buncăr este dotat cu aproximativ douăzeci de camere de supraveghere.

Jurnaliştii de la Wired relatează că Zuckerberg este pregătit să facă orice pentru a păstra secretă evoluţia proiectului. „Nimeni dintre cei care lucrează la acest proiect nu are voie să vorbească despre ceea ce construieşte”, scrie sursa citată, care adaugă că aproape toţi lucrătorii sunt legaţi de miliardar „printr-un acord strict de confidenţialitate”. Mai mulţi dintre ei au fost deja forţaţi să îşi părăsească locurile de muncă din cauza unor suspiciuni de scurgeri de informaţii către presă. Acesta este un nou scandal pentru proiect, într-un moment în care Zuckerberg a fost deja acuzat că a ignorat drepturile indigenilor din Hawaii asupra terenurilor lor.

În cazul părintelui Facebook, interesul său pentru supravieţuire era mai puţin cunoscut, chiar dacă nu este nici pe departe primul miliardar care îşi face griji cu privire la sfârşitul lumii. Supravieţuirea este la modă chiar şi în rândul ultra-bogaţilor. În cartea sa „Survival of the Richest”, teoreticianul media Douglass Rushkoff a povestit întâlnirea sa cu un grup de miliardari pregătitori obsedaţi de construirea de buncăre antiapocaliptice.

Insulele sunt un loc deosebit de popular pentru a aştepta sfârşitul timpului. Şeful Amazon, Jeff Bezos, a cheltuit 147 de milioane de dolari pentru a cumpăra două vile pe insula Indian Creek, din Florida, care găzduieşte mai multe buncăre. În afara SUA, miliardarii se îndreaptă spre Noua Zeelandă, „acum plină de buncăre construite pentru elita tehnologiei”, potrivit Wired. Cel mai recent care s-a instalat acolo este Sam Altman, celebrul fondator al OpenAI. La fel ca Zuckerberg, tânărul el a achiziţionat recent o proprietate luxoasă antiapocaliptică .

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...