Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Data:

Share post:

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La patru luni după ce o gravidă şi-a pierdut viaţa pe patul de spital, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” (SJU) din Botoşani a decis să îi desfacă contractul de muncă medicului.

La finele săptămânii trecute, medicul Mariana Pitrop a fost înştiinţată că i-a fost desfăcut contractul de muncă în urmă cu câteva zile. Decizia aparţine managerului unităţii sanitare, medicul Monica Adăscăliţei. Aceasta a luat act de raportul înaintat de Comisia de Disciplină a SJU, la trei luni de la începutul anchetei. Medicii din diverse specialităţi, care alcătuiesc comisia de disciplină au decis că medicul Mariana Pitrop ar fi încălcat mai multe protocoale şi regulamente interne.

Decizia este cu atât mai şocantă cu cât motivele nu sunt medicale, aşa cum poate s-ar fi aşteptat mulţi, ci disciplinare. Practic nu partea medicală a fost analizată ci dacă medicul a respectat sau nu sarcinile atribuite personalului de gardă. Medicul a fost înştiinţat prin intermediul avocatului unităţii sanitare, chiar în ziua în care s-a luat decizia. Informaţia a fost făcută publică joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

„În ceea ce o priveşte pe infirmiera din tura de gardă nu s-a luat nici o măsură din punct de vedere administrativ. În ceea ce o priveşte pe asistenta din garda din 18 august, aceasta a primit o sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioada de trei luni. Potrivit raportului de cercetare disciplinară, în privinţa doamnei doctor din garda din 18 august propunerea comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă. În acest context decizia conducerii Spitalului Judeţean a fost aceea de desfacere a contractului de muncă al doamnei doctor”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Tânără moartă după o noapte de chin

Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 18 august, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După moartea Alexandrei, Angel Călin, fostul manager al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, a fost demis din funcție.

Toată tura care era de gardă în timp ce Alexandra era la spital a fost suspendată. Medicul care era de gardă, în urma audierilor a primit calitatea de suspect în dosar, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...