Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Data:

Share post:

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din Colegiul Medicilor și i s-a ridicat dreptul de practică după moartea unei adolescente de 15 ani.

Decizia a fost dată după aproape un an și jumătate de verificări în cazul Ștefaniei Racz, o elevă de 15 ani care a murit în ianuarie – anul trecut – în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Satu Mare, în urma unui stop cardio-respirator.

Raul Alexandru Pop era de gardă în acel moment. Potrivit Colegiului Medicilor, doctorul „a subevaluat gravitatea stării de sănătate a pacientei, a stabilit un diagnostic greșit și – în consecință – a dispus administrarea unui tratament necorespunzător”. Urmare a acestei atitudini medicale eronate, Ștefania a murit.

Colegiul Medicilor din Satu Mare a ținut cont când a luat decizia și de faptul că medicul nu a fost răbdător cu pacienta și cu mama ei.

”Striga că-i obeză, că-i grasă, că are diabet și va fi internată. A spus să ies afară că-l încurc că are treabă. Statea la masă și nu știu, mânca semințe și striga întruna la mine”, a spus pentru ProTv Monica Ștefania Racz, mama Ștefaniei.

Decizia Colegiului Medicilor din Satu Mare nu este definitivă. Medicul are la dispoziție două săptămâni să o conteste la Colegiul Medicilor din România. Dacă o va face, până la emiterea unei decizii definitive – va putea să își reia dreptul de a profesa.

Medicul Raul Alexandru Pop trebuie să dea explicații în cazul Ștefaniei Racz și judecătorilor. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă și ucidere din culpă.

În trecut, medicul Raul Alexandru Pop a mai fost sancționat de Colegiul Medicilor din Satu Mare. A avut 6 luni interdicție de a-și exercita profesia pentru fapte similare cu cele de acum. Raul Alexandru Pop a transmis prin intermediul avocatului că refuză să ofere un punct de vedere, potrivit Ştirile ProTv.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...