Medic şi asistent urmăriţi penal pentru că primeau bani şi alimente ca sa dea pensia de invaliditate

Data:

Share post:

Un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş sunt urmăriţi penal pentru că ar fi cerut sume cuprinse între 500 şi 2.000 de lei şi alimente pentru a facilita obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentaţiei de către persoanele care beneficiau de această pensie.

În acest dosar au fost organizate astăzi trei percheziţii în Mediaş şi Orăştie, urmând să fie audiaţi mai mulţi martori. ”În cursul zilei de astăzi, 30 octombrie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie. Ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş”, potrivit unui comunicat.

În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a nouă şi, respectiv, opt infracţiuni de luare de mită. În perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 2.000 lei, precum şi produse alimentare, ”în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentaţiei de către persoanele care beneficiau de această pensie”.

În cursul zilei de luni, vor fi audiate mai multe persoane, ca urmare a punerii în executare a unor mandate de aducere emise de procurorul de caz, potrivit News.ro.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...