Medic trimis în judecată după o întrerupere de sarcină. Nu şi-a supravegheat pacienta care a ajuns la un pas de moarte

Data:

Share post:

Un medic ginecolog de la Spitalul Filantropia din Capitală a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar în care este acuzat de vătămare corporală din culpă.

Potrivit unui comunicat de presă, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui medic în specialitatea obstetrică-ginecologie pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Procurorii notează în rechizitoriu că la data 21.02.2019, medicul în specialitatea obstetrică-ginecologie i-a efectuat persoanei vătămate o întrerupere de sarcină la Spitalul Filantropia, intervenție în cursul căreia s-a produs o perforație a tranșei uterine.

Post intervenție, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei, de natură a identifica elemente clinice și simptomatologice pentru diagnosticarea perforației de tranșă uterină.

Urmare nediagnosticării complicației medicale asociate intervenției medicale, starea de sănătate a persoanei vătămate s-a agravat și s-a impus deplasarea de urgență, în cursul aceleiași zile, la Spitalul Universitar Elias, unde persoana vătămată a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru salvarea vieții.

Perforația de tranșă uterină este o complicație documentată în literatura medicală de specialitate care se obiectivează în prezența unor factori de risc (cicatrice post-cezariană și sarcină cu placentă implantată pe cicatrice). Simptomatologia poate fi evidentă încă din cursul intervenției chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp între producerea leziunii și apariția simptomatologiei fiind în funcție de dimensiunile leziunii și intensitatea hemoragiei, mai spune Parchetul.

Nediagnosticarea acestei complicații prin lipsa de supraveghere postprocedurală constituie deficiență în acordarea asistenței medicale. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...