Meteorologii anunţă cum va fi vremea de Sărbători

Data:

Share post:

Temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade, până la jumătatea lunii ianuarie, deci inclusiv de Crăciun şi de Anul Noul, relevă prognoza făcută publică marţi de ANM.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

– Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud a ţării.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni şi local în regiunile centrale şi nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

– Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi nord-estice.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

– Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale şi în zonele montane aferente.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

– Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...