Militar găsit mort în unitate. S-ar fi împuşcat cu arma din dotare

Data:

Share post:

Un tânăr maistru militar în vârstă de 23 de ani a fost descoperit împușcat în inimă sâmbătă, la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației din București.

Militarul, identificat ca Mănoiu Robert Andrei, se afla în serviciul de zi la unitatea sa și a fost găsit decedat în apropierea terenului de sport al bazei militare în jurul orei 6:40 dimineața. Echipa SMURD a confirmat decesul său după ce au fost chemați la fața locului prin intermediul serviciului de urgență 112.

Mănoiu Robert Andrei lucra la această unitate militară începând cu anul 2020 și nu era căsătorit. Nu a participat la misiuni în afara teritoriului național, iar ultima sa evaluare psihologică a avut loc în luna februarie 2023, când a fost declarat apt pentru serviciul militar.

„Maistrul militar Mănoiu Robert Andrei, în vârstă de 23 de ani, de la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București, a fost găsit decedat, astăzi, 9 septembrie, în unitatea în care era încadrat. Militarul, care se afla în serviciul de zi pe unitate, a fost descoperit decedat, în jurul orei 6.40, în apropierea terenului de sport al unității, cu o plagă împușcată în dreptul inimii.

Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar o echipă SMURD ajunsă la fața locului a constatat decesul militarului”, anunță Ministerul Apărării.

Cazul a fost preluat de către Parchetul Militar București pentru investigații amănunțite, iar la nivelul unității militare s-a constituit o comisie care cercetează circumstanțele tragicului eveniment. Motivul exact al împușcăturii rămâne deocamdată necunoscut și subiectul unor cercetări în curs.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...