Ministrul Energiei cere eliberarea din funcție a directorilor CE Oltenia. Cine mai pleacă din conducerea Complexului

Data:

Share post:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut, luni, consiliului de supraveghere, demiterea celor doi directori aflați în funcții la momentul tragediei de la Jilț Sud, Daniel Burlan și Marius Negru.

Pe lângă plecarea președintelui Comitetului director Daniel Burlan și a lui Marius Negru, membru al Comitetului director, Popescu a cerut și eliberarea din funcții a mai multor persoane care au legături cu tragedia de săptămâna trecută.

Este vorba de responsabili din Directia Comercială, de persoanele care au întocmit caietele de sarcini pentru achiziția de servicii de transport, a celor responsabili de reabilitatrea drumurilor de acces spre cariere, precum și a coordonatorului activității de protecție a muncii.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA | Peste 300 de amenzi aplicate, anul trecut, pentru moloz, deșeuri și alte materiale de construcții aruncate pe domeniul public

”În urma raportului preliminar și a informațiilor primite în ultima perioadă solicit, în aceste moment, Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia eliberarea din funcțiile de președinte al directoratului și de membru al directoratul a lui Daniel Burlan și Marius Negru. Punerea în pericol a vieților unor angajați este inacceptabilă! Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CEO. Folosirea unor mașini cu vechime de peste 40 de ani este inadmisibilă! Niciuna dintre persoanele care vor fi găsite răspunzătoare nu va fi omisă. Vom extinde controlul la toate achizițiile Complexului Energetic Oltenia care se duc spre cariere, vrem să vedem de ce drumurile de acces în cariere nu au fost în bune condițiuni” a declarat Popescu, potrivit Radio Infinit.

Ministrul a anunțat și alte demiteri, ale unor șefi de la Comercial, a celui responsabil de starea drumurilor din cariere și a celui de la Protecția Muncii.

„Sper ca prima investiție să se facă în drumuri de acces și în transportul persoanelor” a declarat Virgil Popescu.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...