Modalitatea de fixare a implanturilor dentare

Data:

Share post:

Osul necesită stimulare constantă pentru a-și menține densitatea și forma. În cazul maxilarului, această stimulare se obține în mod obișnuit din presiunea exercitată pe rădăcinile dinților când mestecăm.

Când lipsește un dinte, zona osoasă aferentă nu beneficiază de această stimulare, ceea ce duce la pierderea progresivă a densității și modificarea structurii sale. Dacă doriți să aflati cat costa un implant dentar, vizitati această pagina.

Așadar, cum se asigură fixarea unui implant dentar? Secretul stă în procesul natural de fuziune a osului, cunoscut sub numele de osteointegrare.

Osteointegrarea: fuziunea naturală cu osul

Structura implanturilor dentare este canelată, având un aspect asemănător cu un șurub pe care l-ai putea găsi la un magazin de bricolaj. Deși aceste caneluri contribuie la fixarea implantului în os, nu ele constituie cheia stabilității sale pe termen lung.

Cele mai multe implanturi dentare sunt confecționate din titan, un metal care se potrivește bine cu osul uman.

După ce implantul este plasat, osul înconjurător se integrează treptat cu titanul, un proces care poate varia între trei și șase luni, culminând cu unirea solidă a implantului cu osul maxilar. Vezi și secțiunea implant dentar pret Bucuresti

Este posibilă desprinderea implantului în procesul de vindecare?

 

Când implanturile sunt corect plasate și îngrijite, riscul de eșec este minim. În general, acestea au o rată de succes de 98% în fuzionarea corectă cu osul.

Ce să evitați în timpul recuperării după implant dentar?

Suprasolicitarea Implantului: evitați să puneți prea multă presiune pe implantul în curs de vindecare, deoarece aceasta poate cauza deplasarea sau desprinderea lui. O dietă bazată pe alimente moi poate ajuta la reducerea acestui risc.

Evitați Fumatul: Pentru a asigura succesul implantului, este vital să renunțați la fumat. Cum procedăm dacă s-a pierdut deja osul?

În situații în care osul s-a atrofiat, va fi necesară o procedură de grefare osoasă. În cazurile cu o pierdere semnificativă a osului la nivelul maxilarului superior, implanturile zigomatice, care se fixează în zona pomeților, pot fi o soluție.

Îngrijire după intervenția chirurgicală: un aspect esențial

Pe parcursul perioadei de recuperare, nu doar evitarea suprasolicitării și a fumatului sunt vitale, ci și respectarea strictă a recomandărilor post-operatorii date de medicul chirurg.

Aceste recomandări pot cuprinde administrarea anumitor medicamente pentru a evita infecțiile, o selecție riguroasă a alimentelor și folosirea unui antiseptic oral specific.

Urmând aceste instrucțiuni, se mărește șansa ca implantul dentar să fie un succes pe termen lung.

 

Tehnologia avansată și implantologia

Un factor esențial în evoluția pozitivă a implanturilor dentare este avansul tehnologic.

Metodele inovatoare, cum ar fi rezonanța magnetică și tomografia computerizată, oferă un ghidaj exact în timpul intervenției, facilitând astfel o mai mare precizie și amplificând ratele de succes.

Mai mult, inovația în domeniul materialelor a favorizat apariția unor aliaje și materiale ceramice, oferind alternative mai durabile și mai plăcute estetic față de opțiunile anterioare.

Estetica și funcționalitatea implanturilor dentare

Chiar dacă scopul primar al implanturilor dentare este restaurarea funcționalității, acestea aduc și un plus estetic.

Un implant de top poate reda nu doar capacitatea de a mesteca corect, dar și bucuria de a zâmbi liber.

Acest lucru poate spori considerabil calitatea vieții, având repercusiuni pozitive asupra bunăstării și sănătății mentale.

Discuții cu experții

Pentru a decide asupra unui tratament cu implanturi dentare, e esențial să consultați un expert.

Orice situație este distinctă, și numai un chirurg oral calificat poate analiza toate detaliile, inclusiv starea osului, condiția gingiilor și potențialele riscuri legate de procedură.

Cum să alegeți un cabinet pentru implanturi dentare

Când decideți locul unde să primiți tratamentul cu implanturi, e crucial să efectuați o cercetare detaliată. Consultați opiniile altor pacienți, verificați competența și experiența medicilor și solicitați sfaturi și recomandări.

 

 

 

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...