Nereguli grave descoperite la vila unde 21 de turişti s-au îmbolnăvit (VIDEO)

Data:

Share post:

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că bucătăria vilei din Costineşti, de unde 21 de turişti au ajuns la spital cu tulburări digestive, va fi închisă. Asta după ce au fost găsite mai multe nereguli.

Echipele de control au găsit mezeluri şi carne fără elemente de identificate, mizerie în frigidere şi urme de mucegai la chiuveta din bucătărie, produse ţinute la temperaturi de peste 20 de grade deşi trebuie păstrate la rece, dar şi muşte.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că în urma controlului au fost găsite diverse produse, printre care crenvurşti, parizer, salam feliat, salam victoria, carne porc congelata, cotlet porc gatit-congelat, care erau depozigtate fără elemente de identificate. De asemenea, congelatorul pentru carne de pasăre, congelatorul de legume-fructe, frigiderul pentru lactate şi cel de ouă au urme de rugină, chedere cu mucegai şi mizerie.
Comisarii ANPC au mai găsit telemea de vacă şi unt depozitate la temperaturi de peste 20 de grade Celsius în condiţiile în care indicaţia producătorilor este să fie ţinute la temperatură de 2- 4 grade Celsius.

Alte nereguli au fost: prezenţa muştelor în bucătărie, folosirea ustensilelor de plastic, păstrarea ustensilelor de curăţenie (mop, găleată, mătură) lângă materiile prime, urme de mucegai în chiuveta din bucătărie, erau folosite cuţite şi ustensile neconforme, din lemn, uzate şi cu nituri, iar coşurile de gunoi erau fără capac şi sistem de acţionare cu pedala.
Horia Constantinescu a precizat că au fost găsite nereguli şi la meniu, în sensul că nu erau informaţi consumatori cu privire la declaraţiile nutriţionale, la lista substanţelor posibil alergene şi nu era făcută menţiunea „produs din produs decongelat”.

Nereguli descoperite şi în camerele de cazare

Echipele de la ANPC au verificat şi spaţiile de cazare de la Vila Mândru din Costineşti.
“Operatorul economic deţine spaţii de cazare – 22 camere, care la data şi ora controlului erau ocupate în totalitate. S-a permis controlul în una din aceste camere unde s-a constatat lipsa informaţiilor cu privire la serviciile gratuite şi cu plată, conform clasificării, lipsa informaţiilor cu privire la instrucţiunile de utilizare a telecomenzii aferente aparatului de aer condiţionat- televizor, iar furnirul patului era depreciat”, a mai afirmat Horia Constantinescu.

El a adăugat că au fost găsite probleme şi la piscina vilei respective. “S-a constatat utilizarea unor saltele cu pete şi neigienizate. Nu se menţionează adâncimea acesteia, lipsa punctului negru pe fundul apei care să ateste claritatea acesteia. Nu există registru care să ateste clorinare apei”, a mai declarat preşedintele ANPC.

Horia Constantinescu a mai anunţat că au fost retrase din consum aproape 11 kilograme de produse şi se va face propunere de închidere temporară pentru bucătăria şi piscina vilei.

Turişti transportaţi la spital

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină la Vila Mândru din Costineşti unde mai multe persoane acuzau simptome de indigestie. La faţa locului s-au deplasat autospeciala de transport victime multiple de la Mangalia, un echipaj SMURD şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean.

În total au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa 21 de turişti, dintre care 11 femei, patru bărbaţi şi şase copii.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...