Nicușor Dan poartă discuții „cu toate partidele de dreapta” ca să-l susțină la Primărie. Ce a spus

Data:

Share post:

Nicuşor Dan a declarat că discută ”cu toate partidele de dreapta” despre o eventuală susţinere a sa pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni seară, că discută ”cu toate partidele de dreapta” despre o eventuală susţinere a sa pentru un nou mandat şi apreciază că nu este exclusă în acest moment această posibilitate.

Nicușor Dan poartă discuții „cu toate partidele de dreapta” ca să-l susțină la Primărie. Ce a spus
El condsideră că, dacă Dreapta va avea candidat unic, are prima şansă, în caz contrar va câştiga candidatul PSD. Primarul general este de părere că nu este potrivită comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, unul dintre scenariile discutate în spaţiul public.

”Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Nicuşor Dan, întrebat despre alegerile pentru Primăria Bucureşti.

Întrebat despre el ca şi candidat unic al Dreptei, la alegerile din acest an, Nicuşor Dan a afirmat : ”Eu cred că există această posibilitate”.

Întrebat dacă negociază cu cineva în acest sens, primarul general a precizat că ”cu toate partidele de dreapta”.

Nicuşor Dan

”Sunt în discuţii cu toate partidele de dreapta (…) înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER în opinia mea (…) Sunt mai multe rânduri de alegeri în acest an, calculele sunt mai complicate decât au fost acum 4 ani.

Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, cred că probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv”, a adăugat primarul general.

În ceea ce priveşte comasarea alegerilor locacle cu primul tur al celor prezidenţiale, Nicuşor Dan crede că nu este potrivită.

”Eu nu văd asta ca o idee bună, pentru că mesajele sunt diferite. Adică, în mod evident, locuitorii dintr-o comună, oraş, municipiu au probleme care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României. Deci sunt subiecte diferite ”, a declarat primarul general.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...