Nicușor Dan, șah la primarii de sector. Vrea referendum pentru controlul urbanismului din București

Data:

Share post:

Cu al doilea mandat de primar al Capitalei în buzunar după cifrele zdrobitoare din exit-pool-uri, Nicușor Dan le dă șah primarilor de sector. Vrea referendum pentru controlul urbanismului din București.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că va declanşa, cu sprijinul Consiliului General, un referendum local pentru a se decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti.

Nicușor Dan, șah la primarii de sector. Vrea referendum pentru controlul urbanismului din București

„Cu aprobarea Consiliului General, voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti.

Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizaţii pentru zeci şi sute de blocuri în Bucureşti a căror legalitate nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din Bucureşti.

Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din Bucureşti, dar cer bucureştenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraş”, a afirmat primarul Capitalei, într-o conferinţă de presă.

El le-a cerut candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi partidelor parlamentare ca până la alegeri să fie tranşate Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane.

„Parlamentul are în dezbatere două legi: Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane.

Solicit candidaţilor la alegerile prezidenţiale să se pronunţe în campania pentru alegerile prezidenţiale pe chestiunile cele mai importante din aceste două legi şi solicit partidelor parlamentare ca până la alegerile parlamentare să tranşăm aceste două legi.

Numai aşa vor fi în situaţia în care bucureştenii să poată gestiona ei înşişi, prin organele pe care le-au ales, situaţia spaţiilor lor verzi şi dezvoltarea lor urbană şi aceste lucruri să nu fie făcute pe jocuri de culise deasupra intereselor bucureştenilor”, a spus edilul Capitalei.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...