Noul pod dintre judeţele Olt şi Vâlcea, gata într-o lună. CJ Olt a aprobat fondurile necesare

Data:

Share post:

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste râul Olt, din comun Verguleasa către Drăgăşani (Vâlcea).

Investiţia va fi realizată pe druumul judeţean DJ 648 A, drum aflat în administrarea forului judeţean, pe o lungime de 1,763 km.  Se construieşte un pod din tuburi, peste contra-canalul aflat pe malul stâng al Hidrocentralei de la Drăgășani.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că pe noul pod nu vor avea acces maşinile de tonaj.

„Este un traseu pe un drum judeţean, care trece peste barajul din satul Dumitreşti. Numai că pentru contracanalul de fugă, care este al Hidroelectrica, nu exista un pod. Acum este un pod improvizat care niciun fel de acte şi de autorizaţii. Noi, astăzi, am aprobat indicatorii pentru un proiect pentru a construi, cu acordul şi avizul Hidroelectrica, un pod oficial, dar care va fi doar pentru traficul uşor, pentru maşinile mici”, a declarat Oprescu.

El a adăugat că, în maximum o lună, se va putea circula pe noul pod.

„După ce am aprobat indicatorii, foarte repede se va demara procedura de achiziţie şi sperăm ca în maximum o lună, acel pod să fie funcţional”, a conchis Marius Oprescu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste un milion de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de CJ Olt.

Intervenția CJ Olt vine contextul în care locuitorii din nordul județului sunt nevoiți să ocolească mai mult de 60 de km ca să ajungă la Drăgăşani, asta dacă ar alege ruta ocolitoare Poganu – intersecție DN 67 B (Câmpu Mare, Dobroteasa) – DJ 678 (Buciumeni, Vâlcea) – DJ 678C (Orleşti) – DN64 – Drăgăşani.

Consola trotuar a Podului de pe DN 67B s-a prăbuşit, în luna martie, pe o lungime de 25 de metri.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...