Noul pod dintre judeţele Olt şi Vâlcea, gata într-o lună. CJ Olt a aprobat fondurile necesare

Data:

Share post:

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste râul Olt, din comun Verguleasa către Drăgăşani (Vâlcea).

Investiţia va fi realizată pe druumul judeţean DJ 648 A, drum aflat în administrarea forului judeţean, pe o lungime de 1,763 km.  Se construieşte un pod din tuburi, peste contra-canalul aflat pe malul stâng al Hidrocentralei de la Drăgășani.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că pe noul pod nu vor avea acces maşinile de tonaj.

„Este un traseu pe un drum judeţean, care trece peste barajul din satul Dumitreşti. Numai că pentru contracanalul de fugă, care este al Hidroelectrica, nu exista un pod. Acum este un pod improvizat care niciun fel de acte şi de autorizaţii. Noi, astăzi, am aprobat indicatorii pentru un proiect pentru a construi, cu acordul şi avizul Hidroelectrica, un pod oficial, dar care va fi doar pentru traficul uşor, pentru maşinile mici”, a declarat Oprescu.

El a adăugat că, în maximum o lună, se va putea circula pe noul pod.

„După ce am aprobat indicatorii, foarte repede se va demara procedura de achiziţie şi sperăm ca în maximum o lună, acel pod să fie funcţional”, a conchis Marius Oprescu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste un milion de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de CJ Olt.

Intervenția CJ Olt vine contextul în care locuitorii din nordul județului sunt nevoiți să ocolească mai mult de 60 de km ca să ajungă la Drăgăşani, asta dacă ar alege ruta ocolitoare Poganu – intersecție DN 67 B (Câmpu Mare, Dobroteasa) – DJ 678 (Buciumeni, Vâlcea) – DJ 678C (Orleşti) – DN64 – Drăgăşani.

Consola trotuar a Podului de pe DN 67B s-a prăbuşit, în luna martie, pe o lungime de 25 de metri.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...