Noul prefect de Olt a depus jurământul. Cine a fost de faţă

Data:

Share post:

Noul prefect al judeţului Olt Mario Lucian De Mezzo a depus, vineri dimineaţă, jurământul la instalarea în noua funcţie. El este vicepreşedinte al PNL Sector 5.

Ceremonia s-a desfăşurat în sala video a Instituţiei Prefectului, iar un reprezentant al Ministerului de Interne a intervenit online pentru depunerea jurământului noului reprezentant al Guvernului în judeţul Olt.

De Mezzo a depus jurământul în aceeaşi ceremonie cu prefectul şi subprefectul de Mureş.

La ceremonie au fost prezenţi subprefecţii Cosmin Floreanu (PSD) şi Anamaria Ciauşu (PNL), reprezentanţii IPJ, Jandarmerie şi ISU, dar şi primarul comunei Studina Marian Vasile, apropiat al noului prefect, dar şi al deputatului PNL Gigel Ştirbu. Potrivit unor surse politice, contribuţia decisivă la numirea în funcţie a lui De Mezzo ar fi avut-o chiar Ştirbu.

Mario De Mezzo a fost numit în funcţia de prefect al judeţului de Olt, în şedinţa de joi a Guvernului. El îl înlocuieşte în funcţie pe Florin Homorean, secretar general al PNL, care ocupa funcţia din anul 2020.

„Este un moment important pentru mine şi pentru cariera mea profesională şi pentru ceea ce urmează să facem în judeţ. Vă mulţumesc din sulfet! Pentru că vreau să mă asigur că va exista o tranziţie lină şi că nu vor fi sincope de niciun fel în urma acestei schimbări a prefectului, voi începe imediat după această întâlnire, întâlniri cu colegii din Prefectură şi din deconcentrate. De asemenea, voi avea întâlniri în afara biroului cu instituţiile cu care Prefectura interacţionează direct şi vă promit că ne vedem săptămâna viitoare pentru o primă conferinţă de presă în care să vă prezint concluziile începutului meu de prefect”, a declarat De Mezzo, după depunerea jurământului.

Legătura cu fostul PDSR

După aproximativ 20 de ani în care a locuit în Bucureşti, fost membru PDSR, expert în comunicare ce a lucrat printre alte firme cu Holzindustrie Schweighofer, Mario de Mezzo a fost prezentat, la începutul lunii septembrie 2019, drept candidat PNL la Primăria Slatina.

În cadrul primei întâlniri cu media locală, de Mezzo a reuşit să demonstreze că nu ştie că nu Primăria Slatina administrează Spitalul Judeţean din municipiu, admiţând totodată că, în perioada 2003-2004, a fost membru al Partidului Social Democrat, chiar lucrând pentru fostul primar PDSR, Gheorghe Păunescu.

Tot în septembrie 2019, De Mezzo a reobţinut cartea de identitate pe Slatina.

Mândru de activitatea sa în cadrul unor organizaţii nonguvernamentale de prestigiu, ca Habitat for Humanity sau Terre des Hommes, Mario de Mezzo nu menţionează faptul că în calitate de specialist în comunicare semna comunicate de presă pentru cotnroversata Holzindustrie Schweighofer, companie unde a ocupat poziţia de director de comunicare.

Potrivit g4media.ro, Mario de Mezzo și-a eliminat din profilul de pe Linkedin funcția de la Holzindustrie Schweighofer și cea de consilier al primarului PSD, lăsând doar  funcțiile de director al grupului editorial ALL (2010 – 2013), director al Fundației Principesa Margareta, co-președinte al Federației Editorilor, director al fundației Habitat for Humanity și a lucrat la cunoscutul ONG de mediu WWF. Ultima experiență profesională menționată este cea de director general al companiei de IT Barandi Solutions.

În prezent, De Mezzo este vicepreşedinte al PNL Sector 5.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...