Noul terminal de la Aeroportul Craiova, în grafic. Care este stadiul lucrărilor (FOTO)

Data:

Share post:

Avansează lucrările pe șantierul noului terminal de pasageri al Aeroportul International Craiova.  Potrivit directorului Sorin Manda, în aceste zile este turnată placa peste parterul Corpului A, iar la mijlocul săptămânii aceeași operațiune va fi efectuată și pentru Corpul B.

De asemenea, pe finalul săptămânii va fi finalizată și placa dintre Corpul B și C, în care lucrările sunt cele mai avansate. Pentru ambele corpuri, atât A și B, urmează operațiunea de amplasare a stâlpilor din materiale prefabricate.

„Din cauza apropierii anotimpului rece, constructorul s-a mobilizat pentru ca, până la finalul anului, să încheie lucrările pentru partea de construcție exterioară, urmând ca pe timpul iernii să continue execuția graficului de lucrări în interiorul celor trei corpuri”, spune Manda.

Investiţie de peste 340 milioane lei

Lucrările privind construcția unui nou terminal al Aeroportului Craiova au demarat, în toamna anului trecut, valoarea totală a contractului fiind de 348.193.438,35 lei, fără TVA.

Potrivit contractului încheiat cu asocierea de firme care se va ocupa de aceste lucrări, noul terminal va trebui să fie gata în luna iunie 2024.

Licitația pentru acest proiect a fost câștigată de către Asocierea Construcții Erbașu SA – Grup Primacons SRL – Váhostav– SK.

Noul terminal de pasageri a fost proiectat astfel încât să poată deservi un număr de 807 pasageri la ora de vârf și va avea următoarele caracteristici, conform proiectului: funcțiuni principale : săli de așteptare pentru curse interne și curse externe, camere pentru bagaje;  funcțiuni secundare : hol acces general, birouri administrative-funcțiuni conexe : tehnice pentru utilități (camera distribuție electrică); lungime totală: 298 m/ suprafața construită la sol: 16 424.91 mp.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...