O caracaleancă vrea să-i ia locul Olguţei Vasilescu

Data:

Share post:

Olguța Vasilescu va avea o rivală în cursa pentru Primăria Craiova. Emilia Neagu, antreprenor și activist civic, după cum se descrie, este în cursa pentru selecția candidatului la alegerile pentru funcția de primar din partea USR.

Surse din cadrul partidului, citate de Ştiri Craiova, susțin că este aproape 100% sigur că ea va fi candidatul la alegerile pentru fotoliul de primar al Craiovei, însă decizia finală încă nu a fost luată.

„Da, particip la selecția internă. Am primit multe semnale pozitive de la colegi din USR, ceea ce mă bucură, dar nu pot să spun că am fost eu aleasă până nu se va încheia selecția”, a declarat Emilia Neagu pentru Știri Craiova.

Cine este Emilia Neagu

Emilia Neagu s-a născut pe 24 martie 1976 în Caracal, județul Olt. A terminat Liceul din orașul natal în 1994. În 1996 s-a mutat la Craiova, unde a urmat, între 1996 și 1998, Colegiul de Birotică. În 2006, a absolvit Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Craiova.

În 1999 a intrat în domeniul imobiliarelor, unde a activat ca persoană fizică autorizată. În 2003 și-a întemeiat propria firmă în domeniu.

În rândul societății civile s-a făcut remarcată mai ales în ultimul an. Ea a semnalat multe derapaje ale administrație publice locale din Craiova, cum ar fi lipsa de transparență în cheltuirea banilor publici, birocrația excesivă, precum și refuzul factorilor de decizie ai orașului de a comunica cu cetățenii pentru aflarea adevăratelor nevoi ale acestora. Participă activ la ședințele de plen ale Consiliului Local Craiova, atunci când este primită, și la acțiunile care au legătură cu administrația.

Candidata USR pentru Primăria Craiova

Fervoarea criticilor i-a adus și un proces de defăimare. Directorul Aeroportului din Craiova a dat-o în judecată pentru calomnie, din cauza unei postări pe Facebook.

Spune că a ales USR, al cărei membru a devenit luna aceasta, întrucât valorile partidului corespund cu valorile sale: îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor categoriilor de cetăţeni, corectitudinea, competenţa, lupta împotriva corupţiei.

„Emilia și-a depus formal adeziunea odată cu anunțul public al USR Craiova privind demararea procedurii de desemnare a candidatului și a consilierilor locali pentru Primăria Craiova (…)”, a declarat pentru Știri Craiova, președintele USR Craiova, Ion Belu.

Întrebat ce candidați mai sunt în cursa internă, acesta a spus că ”vom afla în curând”: ”Suntem în momentul în care doritorii își depun candidaturile”.

Odată ce candidatura ei va deveni oficială, Olguța Vasilescu va avea, pentru prima dată de la debutul său în administrația locală, în 2012, o rivală pentru râvnitul fotoliu de edil al Craiovei.

Continuarea, în Știri Craiova

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...