O garderobă fără cute: Descoperă care sunt cele mai eficiente dispozitive de călcat

Data:

Share post:

Printre electrocasnicele de bază care ar trebuie să se afle în fiecare gospodărie, se află și cele de călcat. Oriunde există o garderobă, trebuie să existe și un astfel de dispozitiv care face hainele să arate imaculat. Multe materiale sau articole vestimentare nu pot fi purtate din cauza defectelor de aspect cauzate de spălare. Prin urmare, călcarea este necesară.

 

Totuși, alegerea unui dispozitiv care să te ajute cu această sarcină nu este ușoară. În acest articol îți vom prezenta opțiunile, pentru a putea alege varianta potrivită pentru nevoile tale.

 

 1. Fier de călcat tradițional

Când începi să cauți fiare de călcat, una dintre primele caracteristici esențiale este puterea acestora. Cu cât aparatul este mai puternic, cu atât se încălzește mai repede și călcarea este mai eficientă. În ceea ce privește puterea, există trei opțiuni:

 

 • De la 800 la 1000 W:

Dispozitivele din acest interval sunt considerate de putere redusă. Modelele mai mici, potrivite pentru călătorii se încadrează adesea în această categorie.

 • De la 1000 la 2000 W:

Fiarele care se încadrează în acest interval de putere au performanțe medii. Acestea sunt printre cele mai populare deoarece se încălzesc rapid și permit călcarea eficientă a tuturor țesăturilor.

 • Peste 2000 W:

Aparatele cu putere mai mare de 2000W sunt considerate profesionale și sunt folosite în atelier pentru sarcini de călcat mai complexe. Sunt potrivite și familiilor numeroase în care aparatul este folosit în mod repetat, o perioadă mai lungă.

 

Un alt factor important care afectează eficacitatea unui fier este materialul bazei acestuia. Producătorii folosesc patru tipuri de materiale pentru a realiza baza:

 

 1. Aluminiu:

Talpa din aluminiu este ușoară și nu provoacă oboseală în timpul utilizării. Cu toate acestea, aluminiul este un material mai accesibil, care se încălzește rapid. Este important să monitorizezi constant temperatura atunci când calci cu un aparat din aluminiu, deoarece există riscul de a arde materialul.

 

 1. Oțel inoxidabil

Acest material este durabil și rezistent la zgârieturi. Popularitatea sa se datorează faptului că poate fi curățat cu ușurință.

 

 1. Ceramica

Fiarele de călcat cu tălpi ceramice sunt mai scumpe, dar compensează prin eficiența și calitatea călcării. Suprafața ceramică permite fierului de călcat să alunece ușor, împiedicând materialul să se lipească. Curățarea este, de asemenea, ușoară, necesitând doar un burete umed. Cu toate acestea, combinația dintre ceramică și metal este mai populară datorită rezistenței sale mai bune la zgârieturi.

 

 1. Teflon

Teflonul este cea mai populară alegere datorită fiabilității și durabilității sale. Suprafața sa permite fierului de călcat să alunece cu ușurință peste material, fără efortul constant al utilizatorului. Cu toate acestea, materialul este sensibil la contactul cu metalul, astfel încât nasturii și fermoarele pot fi periculoase.

 

 1. Stație de călcat Philips

Stația este o versiune modernă a fierului, conectată printr-un furtun la baza centrală, de la care își primește alimentarea cu apă dintr-un rezervor mare de stocare. Această caracteristică permite un timp de călcat mai lung și neîntrerupt. Mai mare decât un fier tradițional, stația include un rezervor de apă dedicat și un dispozitiv de încălzire, numit boiler, care transformă apa în abur folosit în procesul de călcat.

 

Atunci când cauți o stație de călcat Philips, trebuie să acorzi atenție următoarelor aspecte:

 

 1. Puterea aburului

Cantitatea mare de abur înseamnă o viteză crescută de călcare, indiferent din ce material este fabricat, permițând un proces de călcat mai rapid. Alege o stație de călcat cu o capacitate de abur mai mare de 250 de grame pentru o rutină de călcat de 1-3 ori pe săptămână. O stație de călcat cu o capacitate de abur de cel puțin 350 de grame este potrivită dacă plănuiești să calci mai des.

 

 1. Presiunea aburului

Cu cât fluxul de abur este mai puternic, cu atât este mai mare presiunea acestuia, permițând o penetrare mai eficientă a țesăturilor. Caută modele cu o presiune de minim 5 bari (în cazul echipamentelor performante poate ajunge chiar și la 8 bari). Cantitatea mare de abur crește eficiența călcării, indiferent de material, permițând astfel finalizarea mai rapidă a procesului.

 

 1. Sursa dispozitivului

Puterea stației este un aspect esențial. Cu cât această valoare este mai mare, cu atât performanța dispozitivului este mai bună. Verifică ambalajul dispozitivului de călcat pentru minimum 2400 de wați. Trebuie să știi că puterea dispozitivului are un impact semnificativ asupra timpului de încălzire a tălpii, precum și menținerii unei temperaturi stabile a aburului.

 

Înainte să cumperi un dispozitiv, statie de calcat sau fier de calcat chiar si de pe Emag, consultă recenziile acestuia. Vei putea afla care sunt părerile altora cu privire la aparat. De asemenea, în acea secțiune sunt prezentate și posibile probleme din fabrică pe care produsul le poate avea.

 

Este recomandat să optezi pentru un dispozitiv care are o perioadă de garanție inclusă. Totuși, pentru o anumită sumă poți prelungi acea perioadă cu cel mult 3 ani. Totodată, alege un buget în care să te încadrezi înainte de a căuta un model.

 

 

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...