O locaţie populară de pe litoral şi-ar putea pierde statutul de staţiune turistică. Ce spune ministrul Turismului

Data:

Share post:

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că stațiunea Costinești arată foarte rău și că ia în considerare varianta de a-i ridica statutul de stațiune dacă lucrurile nu se îmbunătățesc.

El a menționat că există multe locuri în stațiune care reprezintă pericol public, precum bucăți de fațade care stau să cadă, structuri în pericol de prăbușire și spații comerciale și de alimentație publică construite de-a valma.

Ministrul a afirmat că este posibil ca proprietarii și administratorii locali să nu permită accesul în structurile de cazare și alimentație publică pentru verificare, caz în care ministerul ar putea să retragă certificatele de clasificare și, în cele din urmă, să propună Guvernului să retragă statutul de stațiune turistică al Costineștiului.

Cadariu a explicat că aceasta este o excepție nedorită și că celelalte stațiuni de pe litoralul românesc arată bine spre foarte bine.

„Staţiunea arată foarte rău din punctul meu de vedere, motiv pentru care, în săptămânile următoare incursiunii mele pe litoral, am trimis echipa de control de la Direcţia de specialitate din minister şi concluziile au fost că s-a confirmat ceea ce am văzut personal. La câteva zile, am avut o întâlnire la nivel de minister cu conducerea celor două societăţi ale BTT-ului şi cu primarul de la Costineşti, discutând despre starea de fapt. O săptămână mai târziu, o echipă de la minister a plecat la Costineşti pentru a face un plan de control pentru a apela la proprietari şi la administratorii locali de acolo să ne permită accesul în structurile de cazare şi în structurile de alimentaţie publică, cele pe care ministerul poate să le acrediteze, să le clasifice şi să constatăm dacă mai sunt sau nu întrunite condiţiile iniţiale, dacă mai merită acelaşi număr de stele sau dacă nu cumva suntem puşi în situaţia de a retrage acele certificate de clasificare, rămânând ca variantă extremă posibilitatea ca, dacă lucrurile nu se îndreaptă, ministerul să propună Guvernului adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru a retrage statutul de staţiune turistică pe care îl are în momentul de faţă Costineştiul. Sunt multe locuri în staţiune care reprezintă pur şi simplu pericol public: bucăţi din faţade care stau să cadă, sunt şi structuri care din punctul meu de vedere sunt în pericol de a se prăbuşi, pe aleea principală sunt nenumărate spaţii de comerţ dar şi de alimentaţie publică construite de-a valma, de-a lungul timpului… stai şi te întrebi cum au funcţionat şi cum funcţionează, celelalte instituţii cum au putut să accepte: şi ANPC-ul, şi ISU, şi Direcţia Sanitar Veterinară cum au putut să accepte aşa ceva?”, a declarat Cadariu, la Prima News.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...