O mai ții minte pe Flavia Apostol, prezentatoarea TV care avea 38 de kg? Cum arată astăzi, după ce a învins anorexia: „Am refuzat ideea de moarte”

Data:

Share post:

Flavia Apostol, fosta prezentatoare de la Money Channel, avea 38 de kilograme la o înălține de 1.72 cm, în urmă cu 10 ani și a trecut prin momente foarte grele. Din fericire, a reușit să învingă anorexia, dar după ce a trecut printr-un calvar, așa cum spune chiar ea. Acum are 34 de ani și împărtășește experiența la limita morții prin care a trecut din cauza anorexiei.

Flavia Apostol este foarte activă pe rețelele de socializare, unul dintre motive fiind acela de a le arăta oamenilor care se confruntă cu problemele prin care a trecut și ea că se poate trece peste. Flavia Apostol a învins anorexia și a adoptat un stil de viață sănătos. Fosta prezentatoare TV arată ca un manechin acum, fără să se înfometeze și să-și pună viața în pericol.

Cum ajuns Flavia Apostol să sufere de anorexie

La 24 de ani, Flavia Apostol era extrem de slabă și medicii se temeau pentru viața ei. La o înălțime de 1,72 m, ajunsese să cântărească doar 38 de kilograme, iar de aici au apărut și multe probleme de sănătate.

„Abia la 38 de kilograme mi-am dat seama că mi-am închis toate ușile. Refuzam orice ajutor. Mă duceam la sală, alergam, chiar dacă eram foarte slabă. Mulți îmi spuneau că sunt urâtă, oribilă, că arăt îngrozitor’, povestea ea la vremea respectivă.

Flavia Apostol povestea cum a ajuns să sufere de anorexie.

Pentru că nu îi plăcea carnea a renunțat la ea și a eliminat, de asemenea, alimentele procesate și zahărul.

„Am început să citesc mult despre nutriţie, am aflat ce înseamnă caloriile, cum se numără, am început să citesc etichetele. Iar apoi am început să duc o luptă împotriva caloriilor (…) Gândirea mea s-a schimbat, alegerile mele alimentare s-au schimbat (…) Treptat am slăbit, am ajuns la 47-48 de kilograme, greutate la care am stagnat 3 ani de zile, dar fără să consum dulciuri’, a dezvăluit ea într-un interviu pentru eva.ro.

Flavia Apostol a povestit că dintr-o dată nu a mai putut să mănânce. Ajunsese să consume doar 300 – 400 de calorii la o masă, ceea ce înseamnă foarte puțin pentru o persoană activă. Mai mult, alerga zilnic kilometri întregi și mergea la sală de câteva ori pe săptămână. Într-o lună jumătate a slăbit 10 kilograme. Atunci și-a dat seama de gravitatea situației.

„Eu sunt un om care iubeşte viaţa, ţin foarte mult la ea şi a fost un adevărat şoc pentru mine să trec prin această experienţă. Dar am refuzat ideea de moarte. Am realizat cât de gravă este situaţia, însă eram convinsă că Dumnezeu nu mă va lăsa şi mă va ajuta să-mi revin’, a mai spus ea.

Cu greu, Flavia Apostol a reușit să învingă anorexia

După trei luni de chin, Flavia Apostol și-a schimbat dieta și a început să crească în greutate, fără să apeleze la ajutorul medicilor. Și-a impus singură să mănânce mai mult și pofta de mâncare i-a revenit.

„Acum mănânc dimineaţa consistent. Am grijă ca la masa de prânz să consum multe legume pe grătar (vinete, broccoli, conopidă, spanac, mazăre, dovlecei) şi brânzeturi. Apoi mai am o gustare în jur de orele 18:00, după care mănânc cina. Iar între aceste mese, dacă mi-e poftă de ceva mănânc alune sau nuci caju. La mine toată problema a durat 3 luni, dar consider că au fost 3 luni de calvar şi chin’, a mai spus aceasta.

Flavia Apostol a vorbit pe larg despre experiența dură cu anorexia într-o carte, „Abecedarul unei vieţi noi. După ce starea ei de sănătate s-a îmbunătățit, fosta prezentatoare TV a avut parte de succes atât pe plan personal, cât și profesional.

În 2018 s-a căsătorit și a devenit doamna Stoicescu, însă a divorțat între timp și acum se bucură de o altă poveste de dragoste. De asemenea, a înființat o televiziune online, Woman TV.

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...