O nouă specie de pasăre descoperită în ţara noastră

Data:

Share post:

Fauna României a devenit mai bogată cu o specie de pasăre. Frunzărița balcanică a fost descoperită de specialiștii din cadrul Rezervației „Dunele Marine de la Agigea” și Agigea Bird Observatory în rezervația Dunele Marine de la Agigea.

Pasărea cuibărește în Peninsula Balcanică și Turcia, iar toamna migrează spre Africa sub-Sahariană pentru a-și petrece iarna.

Prezența acestei specii pe teritoriul României nu a fost atestată până în prezent, ceea ce ne determină să afirmăm că fauna României a devenit acum mai bogată cu o specie de pasăre.

Această descoperire sugerează, încă o dată, necesitatea existenței și păstrării intacte a zonelor protejate în România, acestea adăpostind cu siguranță multe specii de păsări, atât în perioadele de cuibărit, cât și pe parcursul migrației sau pe durata sezonului de iarnă. Studiile au demonstrat că sănătatea și stabilitatea unui habitat sunt cu atât mai ridicate cu cât numărul de specii din habitatul respectiv este mai mare și mai divers.

Astfel, este imperios necesar să cunoaștem cât mai bine speciile cu care împărțim planeta și relațiile dintre acestea”, a anunțat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Frunzărița balcanică (Hippolais olivetorum) este o specie de talie mică (16 – 18 cm), deși în grupul frunzărițelor este cea mai mare din Europa. Este o specie dinamică, de culoare gri, cu partea ventrală de culoare alb, alb-murdar. Se hrănește cu insecte pe care le prinde în coronamentul arborilor și al tufișurilor.

Rezervația „Dunele Marine de la Agigea” poate fi vizitată zilnic între orele 08.00 – 18.00.

Aria naturală protejată Dunele Marine de la Agigea se află în incinta Stațiunii biologice marine „Prof. Dr. Ioan Borcea”, care aparține Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...