O polițistă de frontieră din a reușit să strângă din mită peste 200.000 de euro. Banii, ascunşi în sutien

Data:

Share post:

O polițistă de frontieră din Vama Petea a fost prinsă în flagrant că lua șpagă. Aceasta obișnuia să o ascundă în sutien. În total a strâns 200.000 de euro.

O polițistă de frontieră din Vama Petea a reușit să strângă din mită peste 200.000 de euro, potrivit procurorilor. Femeia ținea evidența banilor primiți lunar, în perioada 2018 – 2021. În două dintre lunile din anul 2021 apar înscrise sume de peste 10.000 euro/lună.

Potrivit presei locale, cercetarea a început încă de la finalul anului 2020 (în cursul lunii decembrie), atunci când organele de cercetare penală speciale din cadrul D.G.A. – S.J.A. Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au intrat în România cetăţeni români din ţări ce sunt considerate în contextul pandemiei COVID -19 ca „zone roşii” sau „zone galbene”.

În schimbul unor sume de bani, lucrătorii de poliţie de frontieră români care au prelucrat declarațiile prezentate în vederea efectuării formalităţilor privind trecerea frontierei de stat au modificat țările din care cetățenii veneau completând cu țări în nu impunea măsuri de carantinare sau izolare la domiciliu. Sumele de bani solicitate erau cuprinse între 50 – 100 euro pentru fiecare cetățean.

La data de 24.08.2021, polițista de frontieră a solicitat şi primit suma de 200 de euro de la investigatorii sub acoperire pentru a le permite acestora să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare. Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra agentei de poliție a fost găsită, ascunsă în sutien, suma totală de 350 euro, constituită din bancnote de 10, 20 şi 50 euro, precum şi 100 lire sterline grupate în 4 calupuri.

Polițista și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Doar că judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, pe motiv că: ”soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”.

Polițista este cercetată pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, respectiv luare de mită, potrivit presasm.ro.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...