O primărie din Olt angajează marinar şi conducător de ambarcaţiuni. La ce-i trebuie?

Data:

Share post:

Primăria Corabia face angajări în această perioadă, iar posturile pe care le caută nu sunt tocmai standard pentru o administraţie locală din judeţul Olt. Se angajează marinar şi conducător ambarcaţiuni de agrement.

INoile posturi au căutare după ce primăria a achiziţionat cu fonduri europene o ambarcaţiune cu care intenţionează să organizeze plimbări de agrement pe fluviul Dunăre.

Potrivit portalului posturi.gov.ro, candidaţii ca vor să se angajeze ca marinar la Primăria Corabia trebuie să aibă brevet în domeniu.

Depunerea dosarelor de participare la concurs, la sediu administraţiei locale, se încheie pe 29 septembrie.

Selecţia dosarelor de către membrii comisiei de concurs va avea loc pe 2 octombrie 2023, contestaţiile se depun a doua zi, iar pe 4 octombrie vor fi afişate rezultatele.

Susţinerea probei scrise este programată pe 6 octombrie 2023, rezultatele se afişează în aceeaşi zi, iar rezultatele finale se afişează pe 10 octombrie, la ora 16.00. În următoarea zi este programat interviul.

Rezultatul final al concursului va fi comunicat pe 12 octombrie 2023, ora 16.30.

Bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare.

Calendarul de concurs este identic şi în cazul postului de conducător ambarcaţiuni agrement pe ape interioare.

Ambarcaţiune cumpărată cu fonduri europene

Oraşul Corabia primit fonduri europene nerambursabile de aproximativ 2,7 milioane de lei prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime ( POPAM) pentru promovare turistică şi achiziţia unei ambarcaţiuni pentru plimbări pe Dunăre.

Pentru promovare turistică a oraşului Corabia a fost aprobat pentru finanţare un proiect în valoare totală de 1,7 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Tot prin POPAM, pentru Corabia a fost aprobată finanţarea în vederea achiziţiei unei ambarcaţiuni pentru plimbări pe Dunăre. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de lei, din care aproape 1,3 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

„Proiectul îşi propune să îmbunătăţească mijloacele şi condiţiile oferite locuitorilor şi turiştilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităţilor turistice, prin crearea posibilităţii de a explora zona navigabilă a Dunării. Achiziţionarea unei ambarcaţiuni care să permită plimbări pe Dunăre va asigura un acces mai bun la patrimonial natural şi cultural al zonei oraşului Corabia şi din zona pescărească şi va contribui la sprijinirea turismului durabil. Plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activităţi de turism, deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale şi peisaje deosebite”, se menţiona într-o postare a Primăriei Corabia.

Potrivit sursei citate, ambarcaţiunea nu a sosit încă la Corabia.

În ultimii 10 ani, oraşul Corabia a beneficiat de finanţări europene nerambursabile pentru amenajarea unui port turistic la Dunăre, pentru amenajarea şi modernizarea unui muzeu la cetatea Sucidava şi a traseelor din interiorul cetăţii.

Totodată, în prezent, Primăria Corabia derulează un proiect în valoare de 1,3 milioane de lei pentru realizarea unei baze de agrement pe faleza Dunării, cu hidrobiciclete, caiace şi spaţii verzi.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...