Orban: Noi nu putem accepta ca România să rămână în continuare sufocată de caracatiţa unui sistem

Data:

Share post:

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, consideră că nu este de acceptat ca România să rămână în continuare „sufocată de caracatiţa unui sistem” care a construit partidele politice şi oamenii politici ca „noua nomenclatură”, notează Agerpres.

„Decizia noastră de a fi parte din această alianţă Dreapta Unită este o decizie care se bazează pe raţiuni profunde. Noi nu putem accepta ca România să fie în continuare prizoniera celor care conduc de fapt din umbră România. Şi din umbră, şi la vedere. Noi nu putem accepta ca România să rămână în continuare sufocată de caracatiţa unui sistem care a construit partidele politice şi oamenii politici ca noua nomenclatură „, a declarat Ludovic Orban, în cadrul evenimentului alianţei Dreptei Unite de lansare a listei comune pentru alegerile europarlamentare, precum şi programul electoral pentru aceste alegeri.

Ludovic Orban a adăugat că, în anul 2020, a fost formată o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să facă schimbarea pe care o aşteaptă foarte mulţi români, însă „un diavol a readus PSD la putere”.

„Dacă mi-ar fi spus cineva în 7 decembrie 2020, după alegerile parlamentare şi mai ales după săptămâna de negocieri pe care am avut-o pentru formarea coaliţiei de centru-dreapta, că voi ajunge într-un astfel de context politic m-aş fi amuzat copios (…). Echipele de negociere au format o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să facă schimbarea pe care o aşteaptă foarte mulţi români şi care chiar a negociat un program în care s-a format o majoritate clară pentru a lua acele măsuri de care România are nevoie pentru a merge înainte. Din păcate, un diavol şi-a vârât coada în coaliţie, un diavol care s-a prezentat aşa fiind cu totul şi cu totul altceva şi a fărâmat coaliţia ce centru-dreapta ca să păstreze lucrurile aşa cum erau înainte de alegeri. A readus PSD-ul la putere şi, astăzi, Ciolacu ne sfidează de pe ecranele de televiziune de la Palatul Victoria şi din orice circumstanţă cu aceeaşi impostură, cu acelaşi analfabetism funcţional, cu aceeaşi aroganţă şi cu acelaşi dispreţ faţă de oameni pe care l-au avut toţi liderii PSD de la Iliescu încoace”, a susţinut Ludovic Orban.

Pe 18 decembrie 2023, preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

Tot atunci, reprezentanţii formaţiunilor au precizat că vor participa în alegerile europarlamentare din 2024 cu o listă comună de candidaţi.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...