Parcare de 1.000 de locuri care va funcţiona pe sistemul „park&ride”, în zona Drumului Expres. Emil Moţ: Proiectul nostru va primi finanțare prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027

Data:

Share post:

O parcare de 1.000 de locuri care va funcţiona pe sistemul „park&ride” va fi construită de Primăria Slatina, în zona de interconectare a municipiului Slatina cu Drumul Expres Craiova-Piteşti. Primarul Emil Moţ a anunţat, miercuri, că proiectul va fi finanţat de ADR Sud-Vest Oltenia, în exerciţiul financiar 2021-2027.

Emil Moţ a avut, miercuri, o întâlnire cu directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

„În urma discuției de astăzi cu directorul general ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, vă anunț că proiectul nostru Park and Ride, care va crea 1.000 de locuri de parcare, va primi finanțare prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Este o veste extraordinară pentru municipiul nostru și pentru mobilitatea urbană durabilă.

Această finanțare va contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii de transport și reducerea traficului în zona noastră”, a transmis primarul Slatinei.

Ce presupune parcarea de tip Park&Ride

Proiectul constă în amenajarea Park & Ride-ului în zona de interconectare a Municipiului Slatina cu Drumul Expres, în vederea creşterii atractivității sistemului de transport public din municipiul Slatina.

În cadrul proiectului vor fi prevăzute:

Realizarea unei clădiri având destinația de parcare tip Park &Ride suprateran. Sistemul de parcare va fi construit pe o suprafață de cca. 15.000 mp și va fi compus dintr-o parcare la sol şi o parcare supraetajată sub şi suprateran pe mai multe niveluri optimizat pentru un număr maxim de locuri de parcare.

Parcarea va avea o capacitate cât mai mare de locuri de parcare (estimată 1.000 de locuri) şi vor fi prevăzute locuri pentru persoanele cu dizabilități.

Vor fi prevăzute spații tehnice, căi de acces (intrare) auto, căi de acces (ieşire) auto şi o cale de acces (intrare-ieşire) pietonal dinspre terminalul de transport, grupuri sanitare și spații funcționale destinate utilizatorilor de prize pentru încărcarea bateriei aferente modelelor electrice sau hibride.

Parcarea va fi dotată cu un sistem de acces automat, ce va asigura controlul accesului şi funcționarea în siguranță a circulației, precum şi un sistem de gestionare smart, cu afişaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor;

Va exista și un sistem de supraveghere video, pentru evitarea eventualelor incidente.

În funcție de posibilitățile tehnice, vor fi integrate şi alte sisteme electronice care să faciliteze utilizarea structurii de tip „park&ride” şi integrarea cu serviciile de transport public.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...