Parchetul European, percheziţii în România. Unde au descins procurorii Codruţei Kovesi

Data:

Share post:

Parchetul European a confirmat astăzi, printr-un comunicat postat pe platforma X, anterior Twitter, efectuarea perchezițiilor la Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului de Interne. Aceste inspecții au fost desfășurate în colaborare cu Direcția Generală Anticorupție și Institutul Național de Criminalistică, în conformitate cu comunicatul menționat.

Dosarul în cauză se referă la o licitație din cadrul Programului Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR). Inițial, informațiile sugerează că ancheta se concentrează pe aspectele legate de achizițiile finanțate din sursele Uniunii Europene.

Inspectoratul General al Aviației (I.G.Av.) reprezintă unitatea centrală de aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și funcționează sub coordonarea secretarului de stat șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Această structură militară dispune de personalitate juridică și are competență teritorială generală, fiind responsabilă cu furnizarea suportului aerian necesar pentru îndeplinirea atribuțiilor specifice ale instituției ministerului.

Generalul de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache conduce Inspectoratul General de Aviație, deținând funcția de inspector general. Această unitate este sub coordonarea directorului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Într-un context anterior, procurorii DNA au anunțat în luna iunie că au demarat o urmărire penală împotriva unor înalți funcționari din cadrul Inspectoratului General de Aviație (AGAV) al Ministerului de Interne. Aceștia sunt acuzați de plata unor reparații care nu au fost efectuate, cauzând un prejudiciu în valoare de 23 de milioane de lei. Unul dintre cei vizați în această anchetă este generalul Cătălin Paul Dache.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...