Pastila care distruge cancerul. O nouă descoperire în medicină – Studiu

Data:

Share post:

Oamenii de știință au descoperit pastila care distrug tumorile solide canceroase. Aceasta ucide selectiv celulele canceroase prin perturbarea ciclului normal de reproducere celulară.

Oamenii de știință au descoperit pastila care distrug tumorile solide canceroase. Medicamentul vizează o variantă canceroasă a antigenului nuclear cu celule proliferative (PCNA). Această proteină este „critică” în replicarea ADN-ului și repararea tuturor „tumorilor în expansiune”.

Cercetătorii au declarat că această pilulă este ca „o furtună de zăpadă care închide un hub-cheie al unei companii aeriene, oprind toate zborurile de intrare și de ieșire numai în avioanele care transportă celule canceroase”.

Linda Malkas, profesor la departamentul de diagnostic molecular și terapie experimentală al centrului de tratament din California, a explicat cum funcționează pilula minune. Cercetările au descoperit că AOH1996 poate suprima creșterea tumorii în modele celulare și animale.

„PCNA este ca un terminal important al unei companii aeriene care conține mai multe porți de avion. Datele sugerează că PCNA este modificat în mod unic în celulele canceroase, iar acest fapt ne-a permis să proiectăm un medicament care vizează doar forma PCNA din celulele canceroase.

Pilula noastră care ucide cancerul este ca o furtună de zăpadă care închide un hub-cheie al unei companii aeriene, oprind toate zborurile de intrare și de ieșire numai în avioanele care transportă celule canceroase”, a spus Prof. Malkas, potrivit Doctorulzilei.

Acest medicament este eficient în tratarea celulelor derivate din cancerele de sân, prostată, creier, ovarian, col uterin, piele și plămâni.

Pastila care face chimioterapia mai eficientă

Cercetătorii au descoperit și pilula care face chimioterapia mai eficientă. Cei care dezvoltă cancerul esofagian au aproximativ 20% șanse de supraviețuire. Cancerul esofagian afectează conducta alimentară care vă conectează gura de stomac.

Medicamentul acționează prin relaxarea celulelor care uneori pot proteja celulele canceroase. PDE5 modifică structura celulelor protectoare. Practic, tumora nu mai poate crește.

Michelle Mitchell, directorul executiv al Cancer Research UK, a declarat: „Dezvoltarea de noi medicamente pentru cancer este incredibil de importantă. Dacă acestea se dovedesc a fi tratamente de succes, se vor dovedi a fi mai accesibile și vor deveni disponibile pacienților mai repede”, a explicat ea.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...