Patronul de la „Ferma Dacilor” ar fi montat de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât trecuse în acte

Data:

Share post:

Ies la iveală noi detalii în dosarul tregediei de la Ferma Dacilor, unde opt oameni şi-au pierdut viaţa. Astfel, procurorii spun că patronii firmei ar fi instalat ilegal panouri fotovoltaice și ar fi mințit compania de electricitate cu privire la numărul dispozitivelor.

Concret, în documente erau declarate de șapte ori mai puține panouri. Astfel, potrivit probelor de la dosar, Cornel Dinicu ar fi cumpărat 150 de panouri fotovoltaice de la un prieten din Suedia și ar fi plătit pentru ele 15.000 de euro.

Le-a adus în România, a contractat o firmă din București care le-a montat la pensiune. La acel moment, firma a cerut să încheie un contract în care să se menționeze despre câte panouri era vorba, dar Dinicu ar fi refuzat, spun procurorii. Pentru a fi acoperiți în acte, cei de la firma care a montat panourile au trecut în contabilitate cele 150 de panouri. Dinicu s-ar fi dus apoi la furnizorul de electricitate, care i-a pus în vedere că are dreptul să dețină pentru instalația pe care o are doar 23 de panouri, așa că patronul pensiunii s-a întors la firma care a făcut lucrarea și a cerut acte doar pentru 23 de panouri.

În actele pensiunii nu e trecută însă firma din București, ci o alta din Timiș, care a negat că ar fi avut un contract cu Dinicu, spun anchetatorii. În legătură cu aceste fapte, procurorii fac cercetări pentru uz de fals și fals în declarații. Azi, patronul Fermei află dacă va fi eliberat, iar decizia va fi luată la Judecătoria Ploiești, potrivit Digi24.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...