Pedepse dure pentru localurile care vând alcool minorilor

Data:

Share post:

Localurile care vând sau oferă gratuit alcool minorilor riscă să se aleagă cu amenzi drastice şi chiar suspendarea activităţii. Asta după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ care completează legea 61/1991.

Potrivit actului normativ, va constitui contravenţie comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit de alcool minorilor de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice. Până acum legislația stabilea drept contravenție doar ”servirea cu băuturi alcoolice”, în localurile publice, a minorilor.

Amenzile prevăzute sunt între 100 lei şi 500 lei. Mai mult, se prevede şi suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

În această situaţie, sesizarea va putea fi făcută şi de către organele de ocrotire socială. Pe 23 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege, arată News.ro.

„Consumul de alcool este nociv pentru un creier aflat în dezvoltare”

Medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie, a tras recent un semnal de alarmă cu privire la vânzarea de alcool către minori.

“Copiii aflați sub influența alcoolului, consum abuziv, intoxicație alcoolică acută, pe fondul căreia apare agitația psihomotorie și pot apărea și tulburări de comportament. Eu aș spune că alcoolul, prin efectul nociv pe care-l are asupra creierului la minori, ar trebui interzis cu desăvârșire.

Nu este OK, dar probabil ține și de cultura românului. De a consuma o gură de bere sau tărie că să guste și copilul că-i este poftă. De obicei cam asta este mentalitatea. Consumul de alcool este nociv pentru un creier aflat în dezvoltarea lui ulterioară”, a declarat medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...