Pedepse dure pentru localurile care vând alcool minorilor

Data:

Share post:

Localurile care vând sau oferă gratuit alcool minorilor riscă să se aleagă cu amenzi drastice şi chiar suspendarea activităţii. Asta după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ care completează legea 61/1991.

Potrivit actului normativ, va constitui contravenţie comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit de alcool minorilor de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice. Până acum legislația stabilea drept contravenție doar ”servirea cu băuturi alcoolice”, în localurile publice, a minorilor.

Amenzile prevăzute sunt între 100 lei şi 500 lei. Mai mult, se prevede şi suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

În această situaţie, sesizarea va putea fi făcută şi de către organele de ocrotire socială. Pe 23 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege, arată News.ro.

„Consumul de alcool este nociv pentru un creier aflat în dezvoltare”

Medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie, a tras recent un semnal de alarmă cu privire la vânzarea de alcool către minori.

“Copiii aflați sub influența alcoolului, consum abuziv, intoxicație alcoolică acută, pe fondul căreia apare agitația psihomotorie și pot apărea și tulburări de comportament. Eu aș spune că alcoolul, prin efectul nociv pe care-l are asupra creierului la minori, ar trebui interzis cu desăvârșire.

Nu este OK, dar probabil ține și de cultura românului. De a consuma o gură de bere sau tărie că să guste și copilul că-i este poftă. De obicei cam asta este mentalitatea. Consumul de alcool este nociv pentru un creier aflat în dezvoltarea lui ulterioară”, a declarat medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...