Percheziţii, audieri şi un medic suspect în cazul morţii unei mămici gravide în maternitate

Data:

Share post:

Trei mandate de percheziție au fost puse în executare vineri, 1 septembrie, la domicilii şi cabinete medicale. Medicul care era de gardă în noaptea în care a murit tânăra Alexandra Ivanov are calitate de suspect, în timp ce medicul curant este martor, cel din urmă fiind de asemenea vizat de percheziții.

Vineri, 1 septembrie 2023, la sediul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Suceava s-a procedat la audierea, în calitate de suspect, a numitei P.M., în cauza privind decesul pacientei Ivanov Alexandra pe perioada internării la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.

”În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întegului ansamblu probatoriu. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare”, potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au fost audiate 13 persoane, respectiv: părinții, soțul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în salon, urmând a fi analizate și coroborate aceste probe în cel mai scurt timp posibil, în vederea soluționării cauzei cu celeritate.

Trei mandate de percheziție domiciliară

”Tot în cursul zilei de vineri, 1 septembrie, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri informatice relevante. De asemenea, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative domeniului medical”, transmite Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Potrivit procurorilor suceveni, ”efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...