Percheziţii în Olt şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală. Este vizată o firmă din Balş

Data:

Share post:

O firmă din Balş este cercetată de poliţiştii din Gorj într-un dosar de evaziune fiscală în firmă continuată, cu un prejuciu de peste nouă milioane lei. Oamenii legii au făcut percheziţii, în această cauză.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus miercuri în aplicare 11 mandate de percheziție, la sediul unei firme și la mai multe puncte de lucru ale acesteia, din județul Olt și un mandat de percheziție, la sediul unei asociaţii de proprietari din județul Gorj.

Anchetatorii susţin că reprezentanţii unei firme din orașul Balș, județul Olt, ar fi efectuat, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziții de produse alimentare și nealimentare, de la un lanț comercial din România, în numele unei asociații de proprietari din județul Gorj, în valoare de peste 9.000.000 de lei.

Astfel, produsele achiziționate ar fi fost comercializate prin intermediul lanțului de magazine și al unităților de alimentație publică deținute de societatea în cauză, fără că operațiunile comerciale să fi fost înregistrate în contabilitate, astfel fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.300.000 de lei.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente care privesc evidența contabilă a societății comerciale din orașul Balș, pentru perioada 2016 – 2021.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...