Peste 20 de morţi şi zeci de răniţi după atacuri armate

Data:

Share post:

Cel puţin 22 persoane au fost ucise miercuri în urma a două atacuri armate, comise de aceeaşi persoană în Lewiston, Maine, nord-estul Statelor Unite. Atacatorul, identificat drept Robert Card, este un instructor de arme de foc instruit de armată şi a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, potrivit Poliţiei.

Departamentul de poliție din Lewiston a spus că cele două atacuri armate au avut loc la Schemengees Bar and Grille și Sparetime Recreation. Schemengees este un bar și un restaurant grill, iar Sparetime Recreation este o sală de bowling, potrivit site-urilor acestora.

Reuters, citând NBS News , transmite că între 50 și 60 de persoane sunt rănite. Reuters mai scrie că Poliția a publicat trei fotografii cu un suspect neidentificat care avea o pușcă semiautomată și o imagine a unui SUV alb. Autoritățile au cerut ajutorul populației pentru identificarea suspectului sau a mașinii.

„Cerem oamenilor să se adăpostească pe loc”

Biroul șerifului din comitatul Androscoggin a postat, de asemenea, fotografii cu suspectul, care se află încă în libertate, un bărbat bărbos, îmbrăcat cu o jachetă maro cu glugă și blugi, care ține o pușcă în poziția de tragere.

„Cerem oamenilor să se adăpostească pe loc. Vă rugăm să rămâneți în interiorul locuinței dumneavoastră cu ușile încuiate. Forțele de ordine investighează în prezent în mai multe locații”, a anunțat poliția statului Maine pe platforma de socializare X, mai transmite Reuters.

Citește și: Război în Israel. Sute de morți în urma unui atac asupra unui spital

Associated Press susține că bărbatul care a comis masacrul ar fi un instructor de arme antrenat într-un centru de pregătire al armatei americane și care a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, în această vară, timp de două săptămâni. AP citează o informare a poliției Maine distribuită forțelor de ordine miercuri seară. De asemenea, școlile din localitate vor fi închise joi, mai arată AP.

Autoritățile din întreg statul Maine sunt implicate în căutarea suspectului, Robert Card, în vârstă de 40 de ani.

O mașină despre care poliția crede că ar fi a suspectului a fost localizată în Lisbon (Maine), la 8 mile (aprox. 13 km) de locul în care a avut loc masacrul, a declarat Mike Sauschuck, comisar de stat pentru Departamentul de Siguranță Publică, citat de CNN. Locuitorilor din Lisbon și Lewiston li s-a spus să se adăpostească pe loc, în timp ce sute de polițiști continuă căutarea lui Robert Card.

 

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...