Peste 20 de tone deşeuri din aluminiu, oprite în vamă la Giurgiu

Data:

Share post:

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, joi, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 20 de tone de deşeuri din aluminiu.

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, condus de șofer român, în vârstă de 41 de ani.

Acesta transporta deşeuri din aluminiu, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră au cerut  sprijin autorizat comisarilor de mediu din Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 22.040 kilograme deșeuri din aluminiu.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU la o şcoală din Olt. Elevii şi profesorii au ieşit din clădire, când au văzut focul (UPDATE)

„Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinește condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare”, arată Poliția de Frontieră.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...