Peste 600 de morţi şi sute de răniţi în urma unui cutremur produs într-o ţară preferată de români. Clădiri istorice avariate

Data:

Share post:

Un puternic cutremur a zguduit Marocul vineri seara, producând pagube semnificative și provocând pierderi de vieți omenești. Cel puțin 632 de persoane au fost raportate ca fiind ucise, iar peste 300 de persoane au fost rănite în urma seismului devastator, conform informațiilor furnizate de AFP și BBC.

Cutremurul a avut un impact devastator asupra clădirilor, iar locuitorii din marile orașe au fost nevoiți să-şi părăsească casele din cauza temerii legate de posibile replici ale seismului. Ministerul de Interne a avertizat că numărul deceselor este încă preliminar și că majoritatea victimelor se aflau în zone montane greu accesibile.

Reprezentanții armatei marocane au emis avertismente cu privire la riscul crescut de replici și au subliniat necesitatea precauției și a măsurilor de siguranță pentru populație.

În orașul Marrakech, care se afla cel mai aproape de epicentrul cutremurului, au fost înregistrate daune semnificative. Clădiri s-au prăbușit în orașul vechi, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Imaginile de la fața locului au arătat un minaret de moschee căzut și mașini zdrobite sub dărâmături.

Online, au fost distribuite imagini și clipuri video care arată oameni alergând și strigând lângă Moscheea Koutoubia, o construcție din secolul al 12-lea, una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Marrakech.

Echipele de salvatori au intervenit pentru a îndepărta dărâmăturile și pentru a ajuta persoanele afectate. Seismul a afectat în special zona munților High Atlas din Maroc.

Centrul geofizic din Maroc a evaluat magnitudinea cutremurului la 7,2, în timp ce Autoritatea geofizică a Statelor Unite a indicat o magnitudine de 6,8 și a menționat că seismul s-a produs la o adâncime relativ mică, de 18,5 km. Situația rămâne fluidă, iar autoritățile lucrează la gestionarea consecințelor cutremurului.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...