Peste şapte ani de închisoare pentru un bărbat din Olt care şi-a bătut tatăl imobilizat la pat şi l-a tăiat în zona gâtului

Data:

Share post:

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Tia Mare, care l-a bătut şi tăiat în zona gâtului pe tatăl său în vârstă de 78 de ani, imobilizat la pat, a fost condamnat de Tribunalul Olt la şapte ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Conflictul dintre cei doi a pornit după ce bătrânul nu a vrut să-i dea bani pentru a-şi cumpăra băutură.

Potrivit încheierii Tribunalului Olt, conflictul s-a petrecut, pe 16 octombrie 2022, când pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, inculpatul l-a lovit în mod repetat pe bătrân, cu pumnii în zona capului.

În urma loviturilor, bărbatul i-a fracturat tatălui său cinci coaste şi, ulterior, l-a tăiat cu un cuţit în regiunea cervicală (gât).

Soţia inculpatului şi mama sa au ieşit în curtea gospodăriei, speriate de incident. După faptă, bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a dus la un vecin, căruia i-ar fi mărturisit „Bă, l-am tăiat pe tata la gât!”.

Ulterior, chiar bărbatul a sunat la 112 unde şi-a recunoscut fapta.

„Am o urgenţă, i-am luat gâtul lui tata”, „i-am luat.. cu cuţitul fiindcă m-a supărat”, ar fi spus bărbatul operatoarei 112, potrivit încheierii instanţei.

„În momentul în care operatoarea îl întreabă dacă l-a tăiat la gât, răspunsul inculpatului este „da şi moare (…) Operatoare- Şi dacă tot chiar eşti la momentul ăla de sinceritate, chiar l-ai tăiat pe tatăl dumitale la gât? Inculpat – “Un pic aşa”). În cadrul apelului, inculpatul afirmă de mai multe ori că l-a tăiat la gât pe tatăl său/i-a luat gâtul tatălui”, reţine instanţa.

Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Tribunalul Olt l-a condamnat, recent, pe bărbatul în vârstă de 49 de ani la şapte ani şi nouă luni de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...