Peste şapte ani de închisoare pentru un bărbat din Olt care şi-a bătut tatăl imobilizat la pat şi l-a tăiat în zona gâtului

Data:

Share post:

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Tia Mare, care l-a bătut şi tăiat în zona gâtului pe tatăl său în vârstă de 78 de ani, imobilizat la pat, a fost condamnat de Tribunalul Olt la şapte ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Conflictul dintre cei doi a pornit după ce bătrânul nu a vrut să-i dea bani pentru a-şi cumpăra băutură.

Potrivit încheierii Tribunalului Olt, conflictul s-a petrecut, pe 16 octombrie 2022, când pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, inculpatul l-a lovit în mod repetat pe bătrân, cu pumnii în zona capului.

În urma loviturilor, bărbatul i-a fracturat tatălui său cinci coaste şi, ulterior, l-a tăiat cu un cuţit în regiunea cervicală (gât).

Soţia inculpatului şi mama sa au ieşit în curtea gospodăriei, speriate de incident. După faptă, bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a dus la un vecin, căruia i-ar fi mărturisit „Bă, l-am tăiat pe tata la gât!”.

Ulterior, chiar bărbatul a sunat la 112 unde şi-a recunoscut fapta.

„Am o urgenţă, i-am luat gâtul lui tata”, „i-am luat.. cu cuţitul fiindcă m-a supărat”, ar fi spus bărbatul operatoarei 112, potrivit încheierii instanţei.

„În momentul în care operatoarea îl întreabă dacă l-a tăiat la gât, răspunsul inculpatului este „da şi moare (…) Operatoare- Şi dacă tot chiar eşti la momentul ăla de sinceritate, chiar l-ai tăiat pe tatăl dumitale la gât? Inculpat – “Un pic aşa”). În cadrul apelului, inculpatul afirmă de mai multe ori că l-a tăiat la gât pe tatăl său/i-a luat gâtul tatălui”, reţine instanţa.

Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Tribunalul Olt l-a condamnat, recent, pe bărbatul în vârstă de 49 de ani la şapte ani şi nouă luni de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...