Piedone va candida la Primăria Capitalei, contra Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan

Data:

Share post:

Potrivit unor surse, Cristian Popescu Piedone, actualmente primar al Sectorului 5, ar putea candida la Primăria Generală a Capitalei. De asemenea, acesta ar urma să fie ales președintele PUSL.

Cristian Popescu Piedone a revenit la Primăria Sectorului 5 după ce a executat un an de închisoare. Subprefectul Capitalei a semnat ordinul în baza căruia Piedone şi-a putut relua funcţia de primar.

Cristian Popescu Piedone intenționează să-și anunțe candidatura pentru Primăria Capitalei în cursa din 2024. Mai mult, Piedone ar urma să fie ales președintele PUSL, potrivit unor surse politice.

Grațiela Gavrilescu -PUSL: Omul acesta bun, primar de excepție

Președintele Forului Colegial de conducere al PUSL, Grațiela Gavrilescu, a vorbit despre eliberarea lui Cristian Popescu Piedone spunând că este veste extraordinară, pentru că „omul acesta bun, primar de excepție, a avut de suferit enorm, fiind absolut nevinovat”.

„Prin decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, va fi eliberat de îndată! Este o veste extraordinară, pentru că omul acesta bun, primar de excepție, a avut de suferit enorm, fiind absolut nevinovat.

Mă bucur mult pentru el, pentru familia și prietenii lui umaniști și pentru locuitorii Sectorului 5 al Capitalei, în mijlocul cărora va reveni, cu fruntea sus!”, a scris Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, pe contul său de Facebook.

În acest context, Gabriela Firea, propunerea social-democraților la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti la alegerile din 2024, ar putea întâmpina niscaiva probleme deoarece Cristian Popescu Piedone pare să fie pe val după eliberarea sa din pușcărie.

Cristian Popescu nu are o restricție specială

Reamintim că primarul Cristian Popescu Piedone nu are vreo restricție specială pe numele său după eliberarea de după gratii în urma cu o săptămână.

Cristian Popescu Piedone a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, magistrații admițând recursul în casație.

Faptele care i s-au imputat au avut loc în perioada în care era primar. De asemenea, Prefectura Capitalei a anunţat că Piedone îşi va putea relua funcţia de primar al Sectorului 5, câștigată în 2020.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu a mai declarat că nu va cere despăgubiri de la statul român: Există o speranță în România pentru dreptate, a explicat primarul Sectorului 5.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...