Pisica Lisi a călătorit 1.000 de kilometri pentru a-și regăsi stăpâna. Unde a fost găsită felina în vârstă de trei ani

Data:

Share post:

Pisica Lisi, o felină albă cu pete negre, în vârstă de trei ani, a călătorit 1.000 de kilometri din Franța până în Germania pentru a-și regăsi stăpâna.

Pisicile sunt foarte atașate de stăpânii lor, lucru demonstrat și de Lisi, o pisică albă și neagră de trei ani, care a călătorit 1.000 de kilometri pentru a se întoarce în brațele stăpânei sale. Totul a început în luna iunie a anului trecut, în Dordogne, când Hildegard Holtschneide și-a părăsit casa pentru a se întoarce în orașul natal din Düsseldorf (Germania).

Femeia a călătorit alături de câinele ei Henry și pisica Lisi, făcând un popas peste noapte la un hotel din Saint-Cyr-l’École (Yvelines).

Deranjată de schimbarea briscă, pisica a evadat în acea noapte, iar stăpâna sa a fost nevoită să se întoarcă în Germania fără ea.

„Am căutat-o cu disperare și am sunat la toate asociațiile de protecție a animalelor, la toate adăposturile și la toți veterinarii din zonă, dar nimeni nu o văzuse”, a declarat ea pentru Rheinische Post.

Ajunsă la Düsseldorf, Hildegard Holtschneide și-a continuat căutările, sunând în fiecare lună la diferite autorități. După aproape jumătate de an de căutări, a primit în cele din urmă un e-mail în ziua de 9 noiembrie, în care era anunțată că o tânără a găsit-o pe Lisi în Braunschweig, un oraș german aflat la 1.000 km de Saint-Cyr-l’École, relatează leparisien.fr.

După ce timp de câteva zile a îngrijit pisica bătrânei, studenta în vârstă de 27 de ani, pe nume Luka, a mers la veterinar pentru a verifica microcipul pisicii. Proprietara, care aproape renunțase la căutări, a fost găsită și contactată de o asociație de protecție a animalelor.

Femeia are dificultăți în a se deplasa din cauza vârstei înaintate, așa că Luka s-a oferit să meargă la gara centrală din Düsseldorf pentru a i-o duce pe Lisi înapoi. Ajunsă pe peronul gării, Hildegard Holtschneide, însoțită de câinele Henry, s-a întâlnit cu Luka și pisica sa pe care credea că a pierdut-o pentru totdeauna.

Proprietara a plâns de bucurie, iar Henry a fost entuziasmat să-și revadă prietena felină, pe care nu o mai văzuse de șase luni.

„După această aventură, nu-i voi mai da drumul niciodată”, spune femeia de 70 de ani.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...