PNL și PSD în Timiș, și împreună, și separat. Plus săgeata aruncată de Blaga spre Nica

Data:

Share post:

În Timiș, liberalii se luptă cu social-democrații pentru primăriile din 58 de localități. În 86 din cele 99 de localități, PNL merge cu listă proprie de consilieri locali.

La Primăria Timișoara și președinția CJ Timiș, PSD și PNL candidează în alianță. Sunt însă 58 de localități în județ în care candidații PNL și PSD sunt adversari. Nimic dificil de explicat pentru electorat, spune Vasile Blaga, președintele interimar al PNL Timiș.

„În Timiș, PNL candidează în 58 de localități pentru funcțiile de primar. În restul localităților, avem liste pentru consiliile locale. Excepție sunt 11 localități în care avem liste comune cu PSD la consiliile locale și două localități în care avem liste comune cu PUSL pentru alegerile locale (n.r, Fârdea și Sacoșu Turcesc)”, a explicat Vasile Blaga în prima zi de campanie electorală. „Noi suntem într-o alianță electorală cu PSD și atât. Am făcut această alianță pentru stabilitate. (…) Suntem două partide de sine stătătoare; exceptăm Primăria Timișoara, consiliul local, consiliul județean și 11 localități în care așa au dori primarii noștri sau ai lor să aibă liste comune la CL. Nimeni nu le-a impus. În rest vom fi în competiție elegantă, constructivă cu colegii noștri de la PSD.”, a mai spus Blaga.

Timiș

Vasile Blaga are un mesaj pentru liberalii din județ, candidați la funcțiile de primar, care l-ar putea susține pe candidatul Alianței Dreapta Unită, Alin Nica, la președinția CJ Timiș: „Știu exact acest limbaj folosit în toată țara de domnul Orban și în Timiș de Nica. (…) Domnul Tăriceanu a plecat elegant din PNL și și-a făcut partid. ALDE. I-a trebuit un deceniu să revină în PNL. Ca să nu fie problemă. Deci îi spun și domnului Nica și altora care eventual s-ar gândi să gândească ca domnia sa, că poate nepoții lor vor reveni în PNL. Ei nu.”

PNL Timiș, după 9 iunie

Scopul declarat al liberalilor este recâștigarea Primăriei Timișoara. „Suntem aici să facem treabă, să îl susținem pe Nicolae Robu și pe domnul Simonis la Consiliul Județean Timișoara, pe mulți colegi primari de la Lugoj și alte localități din Timiș. (…) Am venit să facem echipă pentru PNL Timiș.”, a spus Cristian Bușoi, președintele interimar al PNL Timișoara.

Viitorul filialei PNL Timiș se trasează după alegeri. În funcție de performanță. „Vor fi alegeri, ca în orice altă organizație la toate funcțiile. Dar mai avem până atunci. Conform regulii pe care am reușit să o impun din nou în PNL, oricum conducerile ultimele 10 organizații ca performanță urmează să se desființeze.”, a explicat Vasile Blaga. Întrebat dacă aceste alegeri interne vor avea loc înainte de scrutinul pentru Parlamentul României, Blaga a răspuns: „Nu e grabă. Hai să vedem cum performăm”.

„Și în filialele interimare, și în cele neinterimare, statutul PNL spune clar că după un ciclu de alegeri, adică după alegerile parlamentare, urmează alegeri de la comună până la nivel național. Dacă se va întâmpla altfel, e o decizie care va fi luată. Deocamdată nu e o discuție.”, a completat Cristian Bușoi.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...