Poliţia confirmă că maşinile folosite la Cariera Jilţ Sud a CE Oltenia nu aveau poliţă RCA valabilă. Au fost aplicate amenzi

Data:

Share post:

Poliţiştii gorjeni au constatat că într-adevăr la Cariera Jilţ Sud Mătăsari sunt folosite vehicule pentru transportul muncitorilor care nu au poliţă de asigurare obligatorie. Informaţia a fost semnalată mai întâi de presa locală.

Jurnaliştii au verificat cu ajutorul aplicaţiei aida.ro dacă au poliţă RCA valabilă maşinile cu care şefii Inspecţiei Muncii sunt transportaţi în Cariera Jilţ Sud, unde în urmă cu aproape două săptămâni s-a produs accidentul soldat cu trei morţi şi 10 răniţi.

CITEŞTE ŞI: Unirea Principatelor, sărbătorită cu o horă în cimitir. Unde s-a întâmplat (FOTO)

Rezultatul a arătat că acestea nu există, fapt confirmat ulterior de poliţişti. Oamenii legii au constat că maşinile au asigurare, însă aceasta este valabilă începând cu 20 ianuarie, constatarea presei venind cu o zi înainte.

Concluzia: în timpul anchetei privind accidentul mortal la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei mineri, şefii Inspecției Muncii Gorj au fost transportați la locul accidentului folosind o mașină care nu avea asigurare RCA valabilă și care nu a mai avut asigurare de un an.

Operatorul de transport a fost amendat de IPJ Gorj.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier a fost identificat operatorul de transport și sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 132/2017.

Facem precizarea că la data de 19.01.2023 operatorul de transport avea o poliță RCA încheiată, care intra în vigoare începând cu 20.01.2023.

În ceea ce privește plăcuțele cu numerele de înmatriculare, precizăm că nu au fost reținute de polițiști, întrucât la data aplicării sancțiunii acesta avea o poliță RCA valabilă”, transmite IPJ Gorj.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...