Poliţiştii implicaţi în prinderea pistolarului din Gorj felicitaţi de Ministrul de Interne

Data:

Share post:

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a transmis mulţumiri celor implicaţi în căutarea şi prinderea bărbatului de 52 de ani din Gorj care l-a împuşcat pe un alt bărbat, în urmă cu o săptămână.

”Ca urmare a profesionalismului, devotamentului şi implicării forţelor MAI, în toată această perioadă, nu a fost pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a vreunui cetăţean, deşi bărbatul era înarmat şi exista un risc ridicat de producere a unui alt incident”, au arătat reprezentanţii ministerului. ”După 7 zile de căutări la foc continuu, în care am urmat toate pistele posibile, am analizat toate informaţiile obţinute, astăzi, bărbatul de 52 de ani a fost depistat de poliţişti. 7 zile în care mulţi dintre colegii noştri au ajuns acasă doar pentru a-şi schimba hainele!”, au afirmat şi reprezentanţii IPJ Gorj.

”Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi întreaga conducere a MAI mulţumeşte tuturor celor implicaţi în acţiunea de căutare şi prindere a bărbatului din judeţul Gorj care, în urmă cu şapte zile, a rănit o persoană cu o armă de foc. Poliţişti de la Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, luptători ai Serviciului Independent de Acţiuni Speciale, de la IPJ Gorj şi din judeţele limitrofe, jandarmi de la IJJ Gorj şi judeţele limitrofe, dar şi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi ofiţeri ai Direcţiei Generale de Protecţie Internă, au acţionat, timp de 7 zile, oră de oră, fără întrerupere, pentru evitarea producerii oricărui incident, identificarea şi prinderea urmăritului în cauză”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de MAI.

Potrivit sursei citate, imediat după incidentul din seara de 14 iulie au fost alocate forţe şi mijloace suplimentare, inclusiv tehnică de supraveghere aeriană, iar pe parcursul acestei săptămâni, activităţile au fost coordonate de la nivelul MAI şi al inspectoratelor generale de poliţie şi jandarmerie.

Avalanşă de felicitări de la oficiali

”Ca urmare a profesionalismului, devotamentului şi implicării forţelor MAI, în toată această perioadă, nu a fost pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a vreunui cetăţean, deşi bărbatul era înarmat şi exista un risc ridicat de producere a unui alt incident. Conducerea ministerului mulţumeşte, în mod special, cetăţenilor care au sprijinit structurile ministerului în acţiunea desfăşurată, dovedind un adevărat parteneriat cu structurile MAI şi spirit civic”, mai scrie în comunicat.

În prezent., bărbatul se află în custodia poliţiştilor şi urmează să fie încarcerat în baza mandatului de executare a pedepsei.

La rândul său, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a transmis mulţumiri, într-o postare pe Facebook.

”După 7 zile de căutări la foc continuu, în care am urmat toate pistele posibile, am analizat toate informaţiile obţinute, astăzi, bărbatul de 52 de ani a fost depistat de poliţişti. 7 zile în care mulţi dintre colegii noştri au ajuns acasă doar pentru a-şi schimba hainele! Astăzi l-am prins! Se ascundea într-o pădure de la marginea municipiului Târgu Jiu! Mulţumim pentru sprijinul primit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie şi jandarmi limitrofe, precum şi celorlalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în căutarea bărbatului! Mulţumim tuturor celor implicaţi în capturarea acestuia!”, a arătat IPJ Gorj.

Poliţiştii din Gorj l-au prins, vineri după-amiază, pe bărbatul de 52 de ani suspectat de tentativă de omor calificat, violare de domiciliu, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă după ce l-a împuşcat pe un alt bărbat. El a fost depistat pe marginea Jiului şi avea asupra sa pistolul.

 

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...