Popescu Piedone a demisionat. Nu se mai regăsește în politica lui Dan Voiculescu

Data:

Share post:

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a demisionat din PUSL. Edilul spune că nu se mai regăsește în politica lui Dan Voiculescu.

Piedone ar fi comunicat decizia membrilor de partid PUSL. El a spus că va rămâne membru al partidului, „pentru a-mi duce la capăt mandatul de primar la Sectorul 5”

Piedone a ajuns în funcţie acum cinci luni. Fiul său, Vlad Popescu, este deputat PSD. Piedone a anunţat atunci că vrea să candideze pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5, însă numeroase surse politice afirmă că el ar viza de fapt Primăria Capitalei.

El a ocupat funcția la conducerea partidului fondat de Dan Voiculescu pe 30 iunie 2023, la scurtă vreme după ce a reocupat funcția de primar.

Piedone și-a preluat mandatul la conducerea Primăriei Sectorului 5, în 23 iunie 2023, potrivit ordinului semnat de subprefectul Capitalei. Documentul a fost transmis și Consiliului Local, Ministerului de Interne și Autorității Electorale Permanente.

 

Ulterior numele lui Cristian Popescu Piedone a fost vehiculat printre posibilii candidați la Primăria Generală împotriva lui Nicușor Dan.

PUSL partidul fondat de Dan Voiculescu

Cristian Popescu Piedone se reorientează politic

Informația cu privire la demisia lui Piedone, de la conducerea partidului, circulă pe surse. El ar fi comunicat, însă, acest lucru pe grupurile interne de socializare. Primarul Sector 5 a renunțat la poziția pe care o ocupa invocând neînțelegeri interne. Demisia primarului de la Sectorul 5 survine la doar cinci luni după ce a fost desemnat președinte executiv al PUSL.

 
„Români, ați tăcut destul. A venit timpul să vorbiți. Renunțați la tăcere. Promovând onest și constant valorile noastre esențiale – demnitate, onoare și curaj – împreună cu principiile umaniste – «omul potrivit la locul potrivit» și «stop abuzurilor de putere» – putem realiza o surpriză semnificativă la alegerile ce vor avea loc anul viitor”, anunțau la momentul respectiv reprezentanții partidului, legat de Cristian Popescu Piedone.

 

Revenirea la conducerea Primăriei Sector 5

Avându-l alături de Cristian Popescu, membrii PUSL erau dispuși să-și asume o candidatură pe liste proprii. Ei considerau că obține un rezultat bun care să le asigure un rol determinant într-un viitor guvern

„Vom candida cu liste proprii! Succesul ne poate asigura un rol determinant în structurile politice care vor guverna România în intervalul 2024 – 2028. Vom putea promova politici publice bazate pe valorile umaniste. Vom putea produce schimbările pe care întreaga națiune le așteaptă”, mai spuneau la acel moment cei de la PUSL.

Primarul setorului 5 a fost încarcerat timp de un an și o lună. În această perioadă de timp, funcția de primar interimar a fost ocupată de un consilier local. Piedone a revenit la conducerea Primăriei Sector 5 în vară, după ce a fost eliberat din închisoare. Prefectura București a decis, la momentul respectiv, să anuleze decizia de suspendare și să-l repună în funcție. Se întâmpla la doar o zi după ce a fost eliberat din închisoare.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...