Prima mărturie a femeii gravide operate de hernie, la Târgu Jiu (VIDEO)

Data:

Share post:

Pacienta gravidă în vârstă de 35 e ani care a fost operată de hernie, la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, mărturiseşte într-un clip video transmis presei de reprezentanţii unităţii medicale că nu ştia că este însărcinată.

Mai mult, femeia spune că a avut menstruaţie normală, până în urmă cu o lună.

Ea îi mulţumeşte medicului care a făcut intervenţia chirurgicală, deşi preţ de aproximativ patru zile, de sambata până marţi, nu i s-a facut nicio investigatie medicală, nici măcar un ecograf, în aceste condiţii fiind supusă unei operaţii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, a precizat că i s-au făcut analize la sânge.

„Efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţin că efectuarea unei ecografii nu ar fi fost relevantă pentru depistarea sarcinii, „având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale”.

„Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventrație abdominală.

Statistic vorbind, în una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conștientă de prezența fătului și află că este însărcinată când se declanșează travaliul”, a mai declarat Mihaela Ţicleanu.

Mai multe anchete au fost anunţate în acest caz.

„Va fi demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor și procedurilor medicale în acest caz. De asemenea, au fost sesizate DSP Gorj, Colegiul Medicilor Gorj și ANMCS”, a conchis reprezentantul spitalului.

Şi poliţiştii au deschis un dosar.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...