Prima mărturie a femeii gravide operate de hernie, la Târgu Jiu (VIDEO)

Data:

Share post:

Pacienta gravidă în vârstă de 35 e ani care a fost operată de hernie, la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, mărturiseşte într-un clip video transmis presei de reprezentanţii unităţii medicale că nu ştia că este însărcinată.

Mai mult, femeia spune că a avut menstruaţie normală, până în urmă cu o lună.

Ea îi mulţumeşte medicului care a făcut intervenţia chirurgicală, deşi preţ de aproximativ patru zile, de sambata până marţi, nu i s-a facut nicio investigatie medicală, nici măcar un ecograf, în aceste condiţii fiind supusă unei operaţii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, a precizat că i s-au făcut analize la sânge.

„Efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţin că efectuarea unei ecografii nu ar fi fost relevantă pentru depistarea sarcinii, „având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale”.

„Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventrație abdominală.

Statistic vorbind, în una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conștientă de prezența fătului și află că este însărcinată când se declanșează travaliul”, a mai declarat Mihaela Ţicleanu.

Mai multe anchete au fost anunţate în acest caz.

„Va fi demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor și procedurilor medicale în acest caz. De asemenea, au fost sesizate DSP Gorj, Colegiul Medicilor Gorj și ANMCS”, a conchis reprezentantul spitalului.

Şi poliţiştii au deschis un dosar.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...