La primăria din Agnita, angajații se bucură de un mediu de lucru relaxat și productiv, datorită inițiativelor primarului Alin Schiau-Gull, care a reușit să atragă investiții de peste 50 de milioane de euro și să creeze o atmosferă în care oamenii vin cu plăcere la muncă.
Nicăieri nu-i mai bine ca la stat. Orășelul din România unde vibe-ul angajaților din primărie e mână-n mână cu banii europeni. Alin Schiau-Gull, primarul din Agnita, o localitate la peste 50 de km de Sibiu, și-a făcut angajații să vină la muncă de plăcere.
Citeşte şi: CJ Olt, luminat în roșu pentru salvatori de Ziua Europeană a Numărului 112
„O dată pe lună un angajat poate să-mi spună: Astăzi nu vreau să fac nimic! Am amenajat o cameră unde se pot relaxa câteva minute pe zi, cumva în momentele de tensiune să ai unde să te duci să te relaxezi 10-15 minute, timpul necesar să te destinzi„, a spus primarul Schiau-Gull pentru Turnul Sfatului TV, care a preluat Primăria în 2021.
Anul trecut, primarul din Agnita a reușit să încheie aproape 300 de contracte noi – contracte pentru servicii, de la achiziționarea hârtiei, până la investițiile majore în infrastructură. Primarul spune că a ajuns la proiecte scrise în valoare de peste 50 de milioane de euro și contracte semnate de peste 30 de milioane de euro – dar totul ține de echipa pe care și-a format-o.
„Am fost nevoit să găsească modalități de încurajare a angajaților prin crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut”, mai spune primarul Schiau-Gull.
Salariile în primăria Agnita sunt între 3 și 5.500 de lei.
În Japonia, angajatorii oferă alte beneficii angajaților. O companie de IT din Osaka a inventat concediul de mahmureală, ca să nu mai vină angajații la muncă cu mintea amețită. Nu primesc prea mult timp liber, doar cât să se pună pe picioare – șefii îi lasă să ajungă cu câteva ore mai târziu dacă au avut o noapte lungă.