Primăria a dat peste 53.000 de euro pe iepuraşii uriaşi şi celelalte elemente de butaforie din Târgul de Paşte de la Craiova

Data:

Share post:

Primăria Craiova transmite că 53.860 euro au costat toate elementele de butaforie de la Târgul de Paște.

Reprezentanţii municipalităţii spun că pentru târgul care se  desfăşoară în perioada 1 aprilie – 1 mai 2023, în Parcul Nicolae Romanescu, s-a respectat legislaţia privind achiziţiile.

Totodată, Târgul de Paşte ar trebui să fie un generator de venituri către bugetul local.

„Așa cum se procedează pentru orice achiziție, toate cheltuielile efectuate pentru organizarea Târgului de Paște au fost supuse procedurilor de achiziție publică, cu etapă de prospectare a pieței și cu respectarea tuturor etapelor prevăzute de legislația în vigoare, acestea putând fi verificate și vizualizate de oricine este interesat în SEAP – sistemul electronic de achiziții publice.

Astfel, prospectarea pieței s-a făcut la trei companii din România, care fabrică elemente de butaforie, solicitându-se produse care să respecte tematica evenimentului din Craiova – Alice în Țara Minunilor, dar și toate criteriile de calitate și siguranță, impuse de legislația în vigoare. Fiind un eveniment în aer liber, dedicat copiilor, toate piesele trebuie să prezinte siguranță pentru copii, să fie ignifuge, realizate din materiale speciale, cu grad ridicat de rezistență la UV, intemperii și la acte de vandalism, iar materialele utilizate nu trebuie să afecteze sănătatea oamenilor şi trebuie să respecte toate normele în domeniu, de protecţia mediului etc. De asemenea, având în vedere că produsele sunt expuse pe domeniul public pentru o perioadă lungă de timp, fiind accesibile tuturor categoriilor de vârstă, criteriile de siguranță pentru utilizarea de către copii au fost obligatorii, iar garanția oferită trebuie să fie de minim 24 luni”, transmite Primăria într-un comunicat.

În total, autoritatea locală a solicitat oferte de preț pentru 56 de elemente de butaforie, cu dimensiuni diferite – de la un metru la aproximativ cinci metri, dar și greutăți diferite, fiind produse care ating și peste 250 kg/piesă.

„În plus, toate piesele trebuie să respecte tematica târgului – Alice în Țara Minunilor, inclusiv piesele de șah, de exemplu, care sunt realizate special pentru evenimentul din Craiova. Ca să oferim doar câteva exemple, iepurii din spumă poliuretanică au fiecare înălțime de câte patru metri, iar soldații de la intrarea în amplasamentul târgului au o greutate de peste 100 kg/buc. și o înălțime de aproape șase metri fiecare. Ciupercile au câte doi metri înălțime și peste 100 kg/buc., iar Alice – realizată din materiale speciale, care oferă toate măsurile de siguranță prevăzute de legislație, are o înălțime de aproape cinci metri și o greutate de peste 250 kg.

Estimarea tuturor celor 56 de elemente de butaforie ce fac parte din conceptul Târgului de Paște s-a făcut pe baza celui mai mic preț, iar suma totală rezultată în urma procedurilor de achiziție publică a fost de 53.860 euro”, mai arată reprezentanţii Primăriei.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...