Primăria Craiova vrea să desfiinţeze Corul Filarmonicii şi Ansamblul Maria Tănase. Niculina Stoican şi-a dat demisia

Data:

Share post:

Primăria Craiova a luat decizia ca după 70 de ani de existență Corul Academic al Filarmonicii Oltenia să fie desființat pe motiv că „este de notorietate faptul că activitatea acestei structuri este una conexă și complementară, nu de sine stătătoare, care să aducă beneficii în spectacolele organizate, ceea ce nu justifică, din punct de vedere al eficienței, eficacității, economicității, oportunitatea menținerii sale”. Replica îi aparține unui consilier local pus să scoată castanele din foc. Cutremur de austeritate este și într-o altă instituție de cultură, respectiv Ansamblul Maria Tănase. Începând cu data de 31.12.2023, acesta va fi înghițit împreună cu casa Traian Demetrescu de către Teatrul Colibri, lucru ce o să ducă la numeroase concedieri, mai precis, dansatorii ansamblului vor fi concediați. În urma acestei decizii, Niculina Stoican a demisionat din funcția de manager, notează gds.ro.

Cele două decizii au declanșat un adevărat cutremur în lumea culturală din Craiova, revoltă în rândul melomanilor și chiar în rândul craiovenilor de rând. Dar să începem cu începutul. Primăria Craiova a început o reorganizare a unităților pe care le are în subordine în sensul punerii în aplicare a prevederilor Legii nr. 296/2023 care reglementează unele măsuri fiscal-bugetare pentru a consolida sustenabilitatea financiară a României pe termen lung. Și unde s-a gândit primăria să ia măsuri de austeritate? La capitolul cultură, în cazul Filarmonicii suprimă Compartimentul cor.

La Ansamblul Folcloric Maria Tănase dispar peste 20 dintre angajați, plus că ansamblul va fi comasat cu Casa Traian Demetrescu și teatrul Colibri. „Explozia” s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, când proiectele hotărârilor de Consiliu Local au fost afișate pe site-ul primăriei și au fost discutate în comisii.

continuarea, în gds.ro

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...