Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Data:

Share post:

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul Emil Moţ. La standarde moderne, sala este singura astfel de investiţie din municipiu, în ultimii ani.

La inaugurare au fost prezenţi şi viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet, administratorul public Cristian Cismaru şi inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete.

Primarul Emil Moţ a explicat că a durat mai mult până la recepţionarea investiţiei din cauza birocraţiei.

„Ne cerem scuze că a durat atât de mult timp. Din păcate, legislația pe tot ce înseamnă partea de ISU, partea de protecție împotriva incendiilor, s-a schimbat. A trebuit să refacem foarte multe acte și să refacem foarte multe din structurile acestei săli ca să fie foarte sigură pentru copiii care își desfășoară orele de sport în această sală. Din fericire, astăzi am terminat cu recepția, am terminat cu autorizația pentru incendiu. Sala este funcțională 100%. Astăzi, prima clasă, a 5-a, își desfășoară ora de sport în această sală. După cum ați văzut, totul este perfect. Este o sală după standarde europene”, a declarat primarul.

Investiţia de la Vlaicu Vodă se ridică la aproximativ trei milioane lei, fonduri de la bugetul local.

„Este prima investiție a noastră într-o sală de genul ăsta. Și vreau să vă spun că investiția a fost destul de mare, aproximativ 3 milioane de lei, și noi zicem că este un început, o să urmeze multe, multe alte investiții”, a mai declarat Moţ

La rândul său, inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete a felicitat administraţia locală pentru investiţiile făcute pentru sistemul de învăţământ.

„Este prima sală de sport la nivel european în Slatina. Astăzi își încep activitatea copiii în această unitate de învățământ și în această sală, la Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina, că despre ea vorbim. Este un moment de bucurie că avem în Slatina o astfel de dotare și bineînțeles că bucuria cea mai mare va fi a copiilor și a cadrelor didactice care vor preda în această unitate de învățământ. Într-adevăr, dotările la standarde și totul, totul nou de la intrare, de la construcție până la dotarea materială, te lasă pur și simplu fără cuvinte”, a declarat Adrian Bărbulete.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...