Primarul Ion Doldurea a trecut în revistă proiecte ce încep în acest an, la Caracal (VIDEO)

Data:

Share post:

Primarul Caracalului, Ion Doldurea, spune că 2023 este un an în care se vor pune în mișcare proiecte noi pentru dezvoltarea municipiului.

Edilul spune că încep lucrările la creșa din strada Mihai Viteazu şi se construieşte un  alt bloc de locuințe sociale în zona Dragoș Vodă.

CITEŞTE ŞI: Activitatea de transport persoane, sistată în carierele CE Oltenia. Decizia ITM Gorj

„Care sunt proiectele de care ne vom apuca în acest an. În primul rând, creşa de pe strada Mihai Viteazu, nr. 73. Lucrările vor începe, probabil, în martie, în fucţie de vreme, dar cu siguranţă, este totul licitat, totul făcut şi inclusiv am luat legătura cu constructorul, care se apuca efectiv de lucrare. Lucrarea trebuie finalizată în doi ani, dar cu siguranţă va fi terminată mai repede. Toată lumea e interesată şi nimeni nu aşteaptă. Dacă poţi să o faci, de ce să nu o faci mai repede.

Avem în licitaţie, în acest moment, un bloc de locuinţe sociale, unde a rămas un singur competitor, în momentul de faţă. Va fi tot pe strada Dragoş Vodă, lângă centrul DGASPC-ului şi probabil că poate fi început undeva la mijlocul anului”, spune primarul.

Tot în acest an vor începe lucrările de reabilitare a parcului Constantin Poroineanu şi proiectul de reabilitare termică a 44 de blocuri.

„Mai mizăm pe începerea lucrărilor la Parcul Poroineanu. Proiectul tehnic este deja făcut, deja totul aprobat şi vom scoate la licitaţie cu clauză suspensivă, până când contractul va fi semnat, ADR-ul întârziind puţin lucrurile. Cu siguranţă, în februarie, va fi semnat contractul de execuţie. De lucrare ne apucăm în anul care vine, în zona Poligonului, acolo unde nu deranjăm oamenii, iar în iarnă lucrăm la insulă, poduri şi în alte părţi

Mai avem în vedere, de asemenea, creşterea eficienţei energetice la clădiri multietajate. Discutăm de zece completuri care cuprind 44 de blocuri. Contractul respectiv este semnat şi aprobate demult, este în licitaţie partea de proiectare şi execuţie”, precizează Ion Doldurea.

Nu în ultiul rând, sunt în linie dreapt proiectele pentru reabilitarea termică a unor grădiniţe, școli și instituții publice. Totodată, în acest an vor apărea insulele ecologice pentru depozitarea gunoiului, în cartierele de blocuri.

„Pe lângă blocuri, mai avem creşterea eficienţei energetice la clădiri publice şi aici aş enumera Grădiniţia „Dumbrava Minunată”, sala de sport de la Liceul „Matei Basarab”, Corpul B de la Liceul „Matei Basarab” şi aşteptăm, probabil în februarie, aprobarea pentru Şcoala Generală „Gheorghe Magheru”, clădirea ITL şi creşa din strada Doctor Marinescu. Lucrările încep cel târziu în vară, sper să nu fie contestaţii care să ne ţină extraordinar de mult.

Mai avem o lucrare care nu depinde de noi. Discutăm de insule ecologice pentru cartierele de blocuri. Proiectul este aprobat, este la Agenţia Fondului de Mediu, ei ţin licitaţia. Trebuie doar amplasate, nu este nevoie de lucrări de contrucţie”, a conchis Ion Doldurea.

Articole similare

Ligia Deca a fost diagnosticată cu Covid. Ministrul Educaţiei a fost într-o delegaţie alături de preşedintele Iohannis

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a fost diagnosticată cu Covid19. Aceasta s-a întors astăzi dintr-o vizită în Emiratele Arabe...

Prețuri maxime la RCA în următoarele 6 luni. Comisioanele brokerilor și costul cu înlocuirea mașinii avariate se plafonează

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la...

Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Pot fi depuse cererile de despăgubire

Începând de astăzi pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în cazul...

Guvernul dublează suma pe care Comisia Europeana o va acorda drept compensatii fermierilor romani afectati de afluxul de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că Guvernul dublează suma de 10 milioane de euro pe care Comisia...