Primele proiecte aprobate în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Unul este din judeţul Dolj

Data:

Share post:

Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Atilla. Judeţul Dolj se numără printre judeţele cu proiecte care vor fi finanţate.

Astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în Program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin Programul național de consolidare, ministerul finanțează, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Națională de Investiții, 57 de clădiri.

Din judeţul Dolj va fi finanţat proiectul „Reabilitare și împrejmuire Grădiniță Căsuța Fermecată”, strada Principatele Unite, nr. 1, Craiova.

Articole similare

Investiție de 29 milioane lei pentru tratamentul pacienților cu accidente vasculare cerebrale la Spitalul Județean Slatina

Consiliul Județean Olt a aprobat un proiect de 29,1 milioane lei pentru dotarea Spitalului Județean Slatina cu echipamente...

Energie verde pentru Spitalul Schitu, cu un parc solar ce va acoperi mare parte din consum

Parcul fotovoltaic de 390 kW, pe care CJ Olt în construieşte pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci, va...

Miruna luptă pentru viață. Are nevoie de bani pentru tratament în Germania:”E ultima mea şansă să trăiesc”

Miruna Tache, o tânără de 29 de ani, luptă cu o formă agresivă de cancer cerebral care i-a...

Conflict între Nicușor Dan și Ilie Bolojan privind majorarea TVA

Cu o zi înainte de anunțarea oficială a noului prim-ministru, surse din conducerea coaliției au semnalat existența unor...