Profesor condamnat după ce a agresat sexual un elev

Data:

Share post:

Un profesor acuzat că a abuzat sexual un elev a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Acesta va executa, însă, pedeapsa sub supraveghere.

Bărbatul era profesor la un liceu din judeţul Botoşani. Instanţa a dispus prelevarea probelor biologice de la profesor, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.).

Pe lângă suma de aproape 10.000 de lei care reprezintă cheltuieli de judecată, profesorul de la Liceul Ştefăneşti va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Camera Agricolă Judeţeană Botoşani, sau în cadrul Primăriei oraşului Ştefăneşti, judeţ Botoșani. De asmenea, acesta va trebui să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune.

Acum, mama copilului speră că lucrurile se vor linişti şi mai ales că băiatul va putea reveni la viaţa normală. „Copilul şi acum merge la consiliere. Numai Dumnezeu știe şi el va hotărî ce va fi. Cel puţin, să nu mai fie şi alte victime prin şcoală”, a spus mama elevului.

Profesor înregistrat pentru susţinerea acuzaţiilor

Cazul şocant a ieşit la iveală în iarna lui 2022. Atunci, mama unui elev de 15 ani, de la Liceul din Ştefăneşti, a făcut o plângere la Poliţie, la adresa unui profesor de agricultură din liceu. Aceasta a reclamat că fiul ei a fost atins într-un mod nepotrivit de cadrul didactic, care îl invitase în birou. Mai mult, cadrul didactic i-ar fi făcut şi o serie de sugestii nepotrivite. Femeia a prezentat oamenilor legii şi o înregistrare audio în acest sens, făcută chiar de fiul ei.

Copilul a fugit la un moment dat din biroul profesorului. Ulterior, cadrul didactic a încercat să îi convingă pe mamă şi copil să nu facă reclamaţie.

La scurt timp, poliţiştii au declanşat o anchetă vizându-l pe profesor. La un moment dat, acesta a fost şi supus unei percheziţii cu trupele speciale, timp în care copilul a avut nevoie de consiliere psihologică. Deşi iniţial profesorul şi-a luat un an de concediu fără plată, peste câteva luni a făcut cerere pentru a se întoarce în activitate. În luna mai a acestui an a primit acceptul consiliului de administraţie al liceului de a se întoarce la catedră, însă între timp poliţiştii botoşăneni au emis un ordin de control judiciar, pentru a preîntâmpina chiar acest lucru, întoarcerea acestuia în rândul elevilor.

În primăvara lui 2023 acesta şi-a dat demisia din liceu, potrivit Monitorul de Botoşani.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...