Programul de Guvernare. Ce își propune să facă Guvernul Ciolacu, până în decembrie 2024

Data:

Share post:

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a prezentat, marţi seară, programul Guvernului pe care îl va conduce începând de joi.

Premierul desemnat a transmis că viziunea privind guvernarea iunie 2023 – decembrie 2024 se referă la „Dezvoltare pentru Modernizarea României”.

„Am venit în fața dumneavoastră să vă prezint astăzi nu doar un program de guvernare, ci, mai ales, viziunea pentru națiune propusă de noi pentru următorul an și jumătate. Greva din Educație, semnalele venite și din alte zone ale societății, reprezintă pentru mine un mesaj clar: românii ne cer o schimbare majoră și curajoasă de ritm și de viziune. De aceea, Educația trebuie să devină un pilon real de dezvoltare durabilă a societății românești!

Pe scurt, această guvernare este despre reforme și economie. Este nevoie de un nou model economic și social. Nu mai putem aștepta ca stimularea producției și a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieței. Piața ne-a arătat că, în criză, nu produce eficiență, ci speculă. Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program național de reducere a polarizării sociale.

Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult! Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate și coerență din partea celor care administrează țara. Și, mai ales, să vadă reformele promise și rezultatele concrete! Eu asta vreau să ofer milioanelor de familii din această țară.

Viziunea privind guvernarea iunie 2023 – decembrie 2024 se referă la Dezvoltare pentru Modernizarea României. Trecem de la Stabilizare la Modernizarea economică și socială a țării. Prin reformele atât de necesare societății și economiei românești, prin parteneriat cu mediul de afaceri astfel încât aici, în România, să se producă mai mult. Prin investiții pentru crearea de locuri de muncă, mai multe și mai bine plătite aici, în țară. Prin lupta cu prețurile și sprijinul pentru refacerea puterii de cumpărare a populației.

Știm exact ce avem de făcut și propunem un plan cu 5 mari obiective:

  1. Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară;
  2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare ;
  3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară;
  4. Patriotism economic – dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;
  5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite”, a transmis Ciolacu.

Programul de guvernare poate fi consultat aici

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...